Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
Περίεργη αποτροπή ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ

Εγγραφη καταγγελία του Συλλόγου συμβασιούχων γιατρών ΙΚΑ Αττικής

Δεν έφτασε που κάθε τηλεφώνημα ασφαλισμένου για να κλείσει ραντεβού με γιατρό στον ΕΟΠΥΥ συνοδεύεται και από ένα άγριο χαράτσι, οι εταιρείες που έχουν αναλάβει εργολαβικά αυτή τη δουλειά αποτρέπουν τους ασφαλισμένους να προσέλθουν στις υγειονομικές υπηρεσίες του Οργανισμού για δωρεάν εξετάσεις.

Τη καταγγελία κάνει ο Σύλλογος Συμβασιούχων Ιατρών ΙΚΑ Αττικής με έγγραφό του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Λ. Παπαγεωργόπουλο. Οπως αναφέρει στο έγγραφό του ο Σύλλογος των γιατρών δέχτηκε «επώνυμη καταγγελία ιατρού του ΕΟΠΥΥ Γλυφάδας» αλλά και «πολλές καταγγελίες ιατρών άλλων μονάδων του ΕΟΠΥΥ», σύμφωνα με τις οποίες οι «εταιρείες αυτές το τελευταίο διάστημα απαντούν στους ασφαλισμένους ότι δεν υπάρχουν ραντεβού διαθέσιμα στις μονάδες του ΕΟΠΥΥ σε σύντομο χρονικό διάστημα και έμμεσα τους αποθαρρύνουν να προσέρχονται σε αυτές, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού».

Ο Σύλλογος των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ καταγγέλλει την πρακτική αυτή ως απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας του Οργανισμού και ζητά την «άμεση και θεσμική διερεύνηση του θέματος, από την Διοίκηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ