Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΖΑΦΟΛΙΑ»
Εδωσαν αγωνιστική απάντηση στις απολύσεις

Με συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο «ΖΑΦΟΛΙΑ» κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας των εργαζομένων (5 μ.μ. - 8 μ.μ.), απάντησαν χτες το απόγευμα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου και εργαζόμενοι στις έξι απολύσεις συναδέλφων τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του επιχειρησιακού σωματείου στο ξενοδοχείο και του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής.

Η άμεση και ενιαία απάντηση του κλάδου, των σωματείων από άλλα ξενοδοχεία της Αθήνας και τον Επισιτισμό είναι το όπλο των εργαζομένων στη μάχη για την απόκρουση της εργοδοτικής επιθετικότητας. Παρούσα στην κινητοποίηση ήταν και η Λαϊκή Επιτροπή του 7ου Διαμερίσματος. Μπροστά σε αυτήν την οργανωμένη και άμεση αντίδραση του κλάδου η εργοδοσία αναγκάστηκε να δεσμευτεί για συνάντηση την επόμενη βδομάδα με το επιχειρησιακό σωματείο με αντικείμενο συζήτησης το αίτημα για ανάκληση των απολύσεων.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου Ν. Παπαγεωργίου «είμαστε και όλοι εδώ σήμερα για να ενισχύσουμε την οργάνωση των εργαζομένων». Η Γιάννα Δημητροκάλη, πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους για τη στήριξη και τόνισε ότι η εργοδοσία φοβάται τη μαζικότητα, την ενιαία δράση των εργαζομένων στον κλάδο. Σημείωσε ότι το σωματείο και οι εργαζόμενοι παραμένουν σε ετοιμότητα καθώς, όπως είπε, «έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ