Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βραβεύονται στην υποκρισία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Διαγωνισμό «με στόχο τη συμβολική βράβευση "του καλύτερου εργοδότη" ως προς την υιοθέτηση πολιτικών προώθησης της αρχής της ίσης μεταχείρισης και σεβασμού της διαφορετικότητας» ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας. Η κυβέρνηση θα δώσει καλό βαθμό σε όσους εργοδότες παίρνουν θετικά μέτρα «στις διαδικασίες πρόσληψης (κριτήρια επιλογής εργαζομένων από κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν διακρίσεις) στις αμοιβές, επιδόματα, όρους και προϋποθέσεις απασχόλησης».

Δε ξέρουμε αν τελικά η κυβέρνηση θα καταφέρει να εντοπίσει και να βραβεύσει όποιον εργοδότη θεωρεί εκείνη «καλό». Το σίγουρο είναι ότι η ίδια κερδίζει αναμφισβήτητα το βραβείο του μέγιστου υποκριτή.

Γιατί, οι κοινωνικές ομάδες στις οποίες αναφέρεται η κυβέρνηση όπως και συνολικά οι εργαζόμενοι, δε χρειάζονται γενικά και αόριστα «πρόσληψη», «αμοιβές» και «επιδόματα». Χρειάζονται σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα, ώστε να μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να βγαίνει η κυβέρνηση και να καμώνεται ότι συμπονά όσους βιώνουν διακρίσεις, όταν με την πολιτική που εφαρμόζει στηρίζει και γενικεύει την εγκληματικότερη «διάκριση» που είναι και πηγή για κάθε βάσανο όλου του λαού: αυτή της στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου και γι' αυτό μετατρέπει τους τόπους δουλειάς σε κάτεργα, όπου καθημερινά βραβεύεται η ικανότητα της πλουτοκρατίας να ξεζουμίζει τον εργάτη και ν' αυγαταίνει τα κέρδη της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ