Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απάντηση στις αντιΚΚΕ προκλήσεις της δημοτικής αρχής

Κινητοποίηση χτες και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο την ώρα της συνεδρίασης

Από την παρέμβαση του ΚΚΕ στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο
Από την παρέμβαση του ΚΚΕ στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο
Δυναμική κινητοποίηση διοργάνωσε χτες η Αχτιδική Επιτροπή Περιστερίου του ΚΚΕ, ενάντια στην προσπάθεια περιορισμού της δράσης του Κόμματος, στην οποία συστηματικά επιδίδεται η διοίκηση Παχατουρίδη στο Δήμο. Τελευταίο κρούσμα ήταν το «κατέβασμα» όλων των αφισών του από τους δρόμους της πόλης, που προπαγάνδιζαν τη μεγάλη συγκέντρωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 94 χρόνια του Κόμματος.

Μέλη, οπαδοί και φίλοι του Κόμματος συγκεντρώθηκαν στην πλ. Δημαρχείου και με πορεία στους κεντρικούς δρόμους, έφτασαν στο χώρο «Ξυλοτεχνία» όπου ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι διαδηλωτές ανέβηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων και μέχρι να ξεκινήσει το δημοτικό συμβούλιο, τα συνθήματα ακούγονταν μέχρι έξω: «Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές, κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές», «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει».

Μετά από είκοσι και πλέον λεπτά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης - εν απουσία του δημάρχου Α. Παχατουρίδη - με πρώτο θέμα την καταγγελία του ΚΚΕ για την απαράδεκτη και προκλητική στάση της διοίκησης του δήμου. Το θέμα έφερε ο Γρηγόρης Τιμπλαλέξης, επικεφαλής των εκλεγμένων με το ΚΚΕ δημοτικών συμβούλων.

Κατήγγειλε ότι η διοίκηση του Δήμου, «όταν μάλιστα βλέπει αφίσες του ΚΚΕ αφιονίζεται, ακόμη και όταν πρόκειται για εκδηλώσεις με περιεχόμενο τα ναρκωτικά, την παιδεία. Προφανώς τα πανό του δήμου για εκδηλώσεις που οργανώνει ο ίδιος δεν ρυπαίνουν αλλά μόνο το κόκκινο χρώμα. Είναι φανερό πως αυτό που ενοχλεί είναι η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που είναι ριζικά διαφορετική από τις υπόλοιπες».

Δεν μας τρομάζετε!

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Πέτρος Αλέπης, Γραμματέας της ΝΕ Δυτικού Τομέα Αττικής του ΚΚΕ, ο οποίος κατήγγειλε το ξήλωμα του προπαγανδιστικού υλικού, αλλά και την προσπάθεια της διοίκησης «να εμποδίσει την επαφή του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους της περιοχής». Οπως είπε, «τα περί καθαριότητας είναι αστεία προσχήματα που δεν αντέχουν σε κριτική» και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο «να πάρει θέση απέναντι σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση».

Καταλήγοντας στην τοποθέτησή του, τόνισε: «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει και θα εντείνει την πολιτική του δράση στο Περιστέρι. Οποιος θέλει να μας αντιμετωπίσει με επιχειρήματα, ακόμη και με σφοδρή κριτική στις θέσεις μας, είναι καλοδεχούμενος. Οποιος όμως νομίζει πως με την τρομοκρατία, τον εκφοβισμό, τα μέτρα καταστολής, θα μας σταματήσει, είναι πολύ βαθιά γελασμένος.

Αν πετυχαίνει κάτι, είναι μόνο αυτό: μας πεισμώνει όλο και περισσότερο να βελτιώσουμε τη δουλειά μας, αλλά δείχνει και με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο ποιος είναι ο αληθινός αντίπαλος της εξουσίας του κεφαλαίου και των κυβερνώντων».

Από την πλευρά της διοίκησης, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νεκταρία Ευσταθιάδου, υπεραμύνθηκε των πρακτικών του δήμου, σημειώνοντας πως ο δήμος απλά εφαρμόζει το νόμο και ότι αυτός είναι ο τρόπος της διοίκησης να βλέπει καθαρή την πόλη! Είναι η ίδια που τις προάλλες απάντησε σε μέλος του ΚΚΕ που διαμαρτυρήθηκε για την πρακτική του δήμου λέγοντάς: «Βγάλτε όσες καταγγελίες θέλετε, κάντε ό,τι θέλετε, εμείς θα σας κατεβάζουμε τις αφίσες όπου τις βρίσκουμε».

Νωρίτερα, το λόγο πήραν αρκετοί επικεφαλής παρατάξεων, εκτός της δημοτικής αρχής, που στην πλειοψηφία τους ζήτησαν να μην κατεβάζουν τα συνεργεία του δήμου πανό και αφίσες από πολιτικά κόμματα και φορείς του πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ