Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ

ΟΜΟΛΟΓΙΑ: «Μολονότι αρκετοί πια έχουν γίνει φτωχοί απαιτείται κάποιος χρόνος έως ότου οι άνθρωποι εξαντλήσουν όλο το κομπόδεμά τους και βουλιάξουν στην εξαθλίωση (...) Η αλήθεια είναι σκληρή. Νέα μέτρα ή νέοι φόροι θα κάνουν την απόδρασή μας από τη φτώχεια σχεδόν αδύνατη» (από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ»: «Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για φαρσοκωμωδία, αν τα πράγματα δεν ήταν πολύ σοβαρά (...) Με τα σχέδια που παρουσιάζονται» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΖΟΓΟΣ: «Σύμφωνα με τα σχέδια όλοι οι νέοι ηλικίας έως 25 ετών θα βρίσκουν το αργότερο τέσσερις μήνες μετά το τέλος της εκπαίδευσής τους, ή, της απόλυσής τους, μια νέα θέση εργασίας, μια νέα θέση μαθητείας, ή, τουλάχιστον πρακτικής εξάσκησης (...) Η ΕΕ ποντάρει κυρίως στη στενή συνεργασία των κοινωνικών εταίρων» (στα ΝΕΑ).

ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: «Εντός 15 ημερών οι οφειλέτες πρέπει να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ή να προχωρήσουν σε διακανονισμό με δόσεις, διαφορετικά απειλούνται με κατασχέσεις κινητών ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΣΟΥΠΙΕΣ: «Η κατάρρευση του βιοτικού επιπέδου των Ευρωπαίων είναι ραγδαία και οφείλεται στη λιτότητα που μολύνει ολόκληρη την Ευρώπη (...) Πρόκειται για γεγονότα που προεικονίζουν ένα εφιαλτικό μέλλον, χωρίς να φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ (...) Είναι η ώρα των κοινωνικών δράσεων που θα κατατείνουν στη δημοκρατική ανατροπή σε καθεμία χώρα αλλά και συνολικά στην ΕΕ» (στην ΑΥΓΗ).

ΣΤΟΧΟΣ: «Με χρονική υστέρηση (...) οι πολιτικοί οργανισμοί εισέρχονται και αυτοί σε φάση έντονων αναζητήσεων και ανασυγκρότησης (...) Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μείζονες διεργασίες (...) Το κυρίαρχο ρεύμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα στρέφεται προς (...) την ευθύνη μιας διαταξικής εθνικής συμπερίληψης (...) Σε κάθε περίπτωση ο σκληρότατος χειμώνας που έρχεται απειλητικός θα φέρει και σοβαρές πολιτικές διεργασίες - συστοιχισμένες εν μέρει με τους κοινωνικούς μετασχηματισμούς» (από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ