Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Αναποδογυρίζει την πραγματικότητα για τους φόρους

Σε χτεσινή ομιλία, παρουσίασε σαν φοροαπαλλαγή(!) τη νέα αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας

Στάχτη στα μάτια του λαού προκειμένου να περάσει με τις μικρότερες αντιδράσεις τους νέους ασήκωτους φόρους και τα χαράτσια, προσπάθησε να ρίξει ο πρωθυπουργός στη χτεσινοβραδινή ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, ο Αντ. Σαμαράς δε δίστασε να εμφανίσει τη νέα άγρια φορολεηλασία περίπου ως φοροελάφρυνση για όλες τις κατηγορίες των φορολογούμενων! Οπως αναμένονταν βέβαια, απέφυγε να διευκρινίσει ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό των 2,5 δισ. ευρώ επιπλέον φόρων για το 2013, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να βγάλει το λάδι μισθωτών, συνταξιούχων, φτωχών αγροτών και μικρών ΕΒΕ.

Αναφερόμενος στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο έκανε δύο διευκρινίσεις: Πρώτον, ότι «δεν υπάρχει αυτό που ακούστηκε, για φόρο 45%, λέει, πάνω από 25 χιλιάδες ετήσιο εισόδημα», διακηρύσσοντας μάλιστα ότι «είναι έξω από τις θέσεις μου, είναι αντίθετο με τις ιδέες μου». Δεν παρέλειψε βέβαια να σπεκουλάρει, εμφανιζόμενος σαν προστάτης των μεσαίων στρωμάτων! «Είμαι με τη μεσαία τάξη, όχι εναντίον της», διακήρυξε.

Ταυτόχρονα, προσπάθησε προκλητικά να χριστεί υπέρμαχος των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων. «Τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων μέχρι 25 χιλιάδες ετησίως, θα έχουν φορολογική ελάφρυνση με τους νέους συντελεστές», υποστήριξε, επισημαίνοντας ότι «αυτό αφορά όσους παίρνουν ονομαστικά ως 2.500 χιλιάδες το μήνα, δηλαδή την πλειονότητα μισθωτών και συνταξιούχων».

Ο ίδιος επιχείρησε να εξωραΐσει και τη νέα σφαγή στα επιδόματα για τα παιδιά, την οποία παρουσίασε ως μεγάλη καινοτομία: «Επίσης κάνουμε τη μεγάλη καινοτομία να δίνουμε επιδόματα σε κάθε παιδί, από το πρώτο παιδί! Με εισοδηματικά κριτήρια, όμως, για να δίνεται μεγαλύτερη ενίσχυση σε εκείνους που πραγματικά το έχουν ανάγκη», δήλωσε και πούλησε προσδοκίες στους πολύτεκνους ότι «κάνουμε προσπάθειες που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, να αποκατασταθεί και το μεγαλύτερο μέρος των πολυτεκνικών επιδομάτων σε εκείνους που το έπαιρναν ως πρόσφατα».

Φορο-προνόμια στο κεφάλαιο

Από την άλλη, δεν έκρυψε ότι ο χαρακτήρας και αυτής της φορολογικής μεταρρύθμισης είναι κατ' εξοχήν φιλομονοπωλιακός, αφού υπέρτατος στόχος είναι η παραπέρα μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη των επιχειρήσεων, στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της προσέλκυσης επενδύσεων.

«Σε τελική φάση, η συνολική επιβάρυνση των επιχειρήσεων θα πέσει χαμηλότερα από το 30%. Δηλαδή, χαμηλότερα από το 34% που είναι τώρα, και πολύ χαμηλότερα από το 44% που ήταν ως πρόσφατα» τόνισε, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη δέσμευση «να κάνουμε σύντομα πραγματικότητα το 15% φόρο στα κέρδη, στο σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων»!

Υπεραμυνόμενος των φορο-προνομίων της πλουτοκρατίας, είπε ότι η φορολογία πρέπει «να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και την επένδυση», επαναλαμβάνοντας ότι «δεν μπορούμε εμείς να υστερούμε απέναντι στις γειτονικές μας χώρες που έχουν πολύ χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και ισχυρά κίνητρα ιδιαίτερα για τις νέες επιχειρήσεις».

Σε άλλο σημείο, έδωσε διαπιστευτήρια πυγμής απέναντι στο κίνημα λέγοντας: «Είναι δυνατό μερικές δεκάδες άτομα, να σταματάνε με την καθημερινή "επαναστατική γυμναστική" τους τη ζωή και την εργασία εκατομμυρίων συμπολιτών τους; Σε ποια δημοκρατική χώρα γίνεται αυτό; Σε ποια σύγχρονη δημοκρατία το ανέχονται αυτό; Αυτό λοιπόν, θα το σταματήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ