Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χρυσαυγίτικη «υγειονομική βόμβα»

Μόλις προχτές οι γιατροί της Λέσβου κατήγγειλαν τη διακίνηση εμετικού φυλλαδίου της Χρυσής Αυγής στο νησί με φωτογραφίες παιδιών μεταναστών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Στο δε άθλιο κείμενο που τις συνόδευε τρομοκρατούσαν ότι «η υγεία των συμπολιτών μας τίθεται σε άμεσο κίνδυνο με τις σοβαρές ασθένειες που τους συνοδεύουν».

Το γεγονός αυτό και βέβαια αποτελεί τμήμα της γενικότερης τακτικής που ακολουθεί το φασιστικό αυτό μόρφωμα και έρχεται να καταδείξει κραυγαλέα ότι αποτελεί ουσιαστικά το εκτελεστικό όργανο του αστικού συστήματος. Γιατί το πώς έφτασε η Χρυσή Αυγή να έχει ξαμοληθεί σε πόλεις και γειτονιές για να «ξεβρωμίσει τον τόπο» από τους μετανάστες με τις επικίνδυνες ασθένειες είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής προπαγάνδας που ξεκίνησε καιρό πριν. Της σημερινής εμετικής δράσης των φασιστοειδών είχαν προηγηθεί οι ενέργειες των πολιτικών εκπροσώπων του αστικού συστήματος με τις περίφημες «υγειονομικές βόμβες», όπως είχαν χαρακτηρίσει τα μέρη όπου διέμεναν οι μετανάστες τρομοκρατώντας για επικίνδυνες ασθένειες.

Απλωσαν φόβο και πανικό στα λαϊκά στρώματα για να έρθει στη συνέχεια η Χρυσή Αυγή με εντελώς χυδαίο τρόπο να παίξει το δικό της παιχνίδι στην υπηρεσία του συστήματος. Να προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στα λαϊκά στρώματα για τους μετανάστες. Να στρέψουν εκεί την αντίδρασή τους ώστε την ίδια στιγμή να υλοποιηθεί άνετα η πολιτική από την οποία πραγματικά κινδυνεύει η υγεία τους. Αυτή που δίνει άδεια και επιτρέπει στους βιομηχάνους τροφίμων να πουλάνε τα ληγμένα προϊόντα τους, που κλείνει νοσοκομεία, αφήνει παιδιά ανασφάλιστων χωρίς εμβόλια και να λιποθυμάνε από ασιτία στα σχολεία.

Είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο, λοιπόν, για το σύστημα η Χρυσή Αυγή γιατί ο στόχος της δεν είναι άλλος από το να αποπροσανατολίσει τμήματα εξαθλιωμένου λαού. Κάνει τα πάντα για να μην αγωνιστούν συσπειρωμένοι να ανατρέψουν αυτό το σύστημα που τους φτωχοποιεί αλλά να παραμείνουν αδρανείς και έρμαια να αναζητούν λύσεις στο κυνηγητό των μεταναστών. Κάνει κάτι πολύ πιο επικίνδυνο. Ετοιμάζεται, μετά το τσάκισμα των μεταναστών, να χτυπήσει και την πρωτοπορία του κινήματος που καλεί τους εξαθλιωμένους από το κεφάλαιο να ξεσηκωθούν ενάντιά του. Απομόνωση θέλουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ