Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΚΑ
Κατάληψη και απεργία ενάντια στις απολύσεις

Σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΙΚΑ προχώρησαν χτες εργαζόμενοι στο Ιδρυμα, μετά την επίδοση της δικαστικής απόφασης στη διοίκηση που θεωρεί παράνομη την πρόσληψη 500 εργαζομένων. Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί και σήμερα, ενώ αύριο θα γίνει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στις 10 π.μ. (Στουρνάρη 30).

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι μετά από την επιτυχή συμμετοχή τους σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την Αγροτική Τράπεζα, προσλήφθηκαν στο ΙΚΑ, καθώς η τράπεζα αρνήθηκε να τους προσλάβει, γιατί είχε ήδη μπει σε τροχιά ιδιωτικοποίησης και το επιπλέον προσωπικό θα αποτελούσε εμπόδιο για την ολοκλήρωσή της. Πλάι στους 500 εργαζόμενους που κινδυνεύουν να απολυθούν υπάρχουν ακόμα 900 επιτυχόντες σε προηγούμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για το ΙΚΑ, αλλά και αυτοί δεν έχουν προσληφθεί.

Στη διάρκεια της χτεσινής κατάληψης έγινε συνάντηση με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλο, ο οποίος είπε ότι το ΙΚΑ έχει καταθέσει υπόμνημα στην κυβέρνηση, ζητώντας να μην απολυθούν οι 500 εργαζόμενοι και να προσληφθούν οι 900 επιτυχόντες. Σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΙΚΑ σημειώνει επιπλέον ότι «προκειμένου να δοθεί ο εύλογος χρόνος» για την επεξεργασία της αιτούμενης νομοθετικής διάταξης «δεν ενεργοποιεί (σ.σ. το ΙΚΑ) τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου (...) και ασκεί έφεση κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου».

Ακολούθησε συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣΕ ΙΚΑ όπου αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων. Να σημειωθεί ότι η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) πρότεινε η Ομοσπονδία να απαιτήσει να συνεδριάσει σήμερα το ΔΣ του ΙΚΑ, προκειμένου να μετατρέψει σε απόφαση δική τους τις δεσμεύσεις του διοικητή του ΙΚΑ. Η πρόταση απορρίφθηκε από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ