Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Καμιά άλλη ανοχή - καμιά άλλη αναμονή

Οι περισσότεροι χώροι δουλειάς μετατρέπονται σε αντεργατικά κάτεργα. Και εκεί που ακόμα αυτό δεν έχει συμβεί είναι ζήτημα χρόνου οι εργοδότες να προσπαθήσουν να επιβάλουν τα αντεργατικά και βάρβαρα μέτρα που ψήφισαν και ψηφίζουν οι πολιτικοί τους υπάλληλοι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στην κυβέρνηση κατά τις απαιτήσεις τους.

Το αστικό κράτος γίνεται μέρα τη μέρα πιο φορομπηχτικό, πιο κατασταλτικό, πιο βάρβαρο, αδίσταχτος μηχανισμός στα χέρια των μονοπωλίων.

Οι πρόσφατες αποφάσεις του Γιούρογκρουπ είναι θηλιά στο λαιμό των εργαζομένων.

***

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ - ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ

Σε κάθε τόπο δουλειάς συζητάμε με τον συνάδελφό μας, τη συναδέλφισσά μας, τι θα κάνουμε, οργανωμένα, συλλογικά, για να οργανώσουμε την αντίσταση στην υλοποίηση των μέτρων, εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση.

Συζητάμε πώς θα δυναμώσει η αλληλεγγύη και ο συντονισμός των σωματείων κατά κλάδο. Συζητάμε σε κάθε χώρο (σε συγκεντρώσεις, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων) για το πώς θα αντιδράσουμε, αν επιχειρηθεί μείωση μισθών, αλλαγή των ωραρίων, κ.λπ.

Συζητάμε το τι θα κάνουμε ώστε να απομονωθούν, να πετάξουμε από τα συνδικάτα τα τσιράκια των εργοδοτών, τους συμβιβασμένους και ξεπουλημένους, τους κυβερνητικούς.

Σε κάθε τόπο δουλειάς, οργανωνόμαστε στο συνδικάτο, φτιάχνουμε επιτροπή αγώνα, σωματειακή επιτροπή, επιτροπή του ΠΑΜΕ, σωματείο αν ο αριθμός των εργαζομένων, ο χώρος και οι προϋποθέσεις το επιβάλλουν και το επιτρέπουν.

Σε κάθε γειτονιά οργανωμένα, με το συνδικάτο, την επιτροπή αγώνα, τη σωματειακή επιτροπή, συμμετέχουμε στις λαϊκές επιτροπές, κτίζουμε το κοινό μας μέτωπο με τα άλλα λαϊκά στρώματα που είναι και αυτά θύματα της ίδιας βάρβαρης πολιτικής.

***

Τώρα πια είναι φανερό πως δεν πρόκειται για μια μπόρα που θα περάσει. Πως ο συμβιβασμός, η υποταγή κανέναν δε γλίτωσε, κανέναν δε γλιτώνουν. Πως καμία συνταγή διαχείρισης που δε θίγει τα κέρδη και την ιδιοκτησία των μονοπωλίων δεν είναι φιλολαϊκή.

Μονόδρομος για τον κάθε εργαζόμενο - εργαζόμενη, για κάθε νέο και νέα είναι να οργανώσει την αντίστασή του για να παρεμποδίσει την εφαρμογή των μέτρων, να αντιμετωπίσει τις συνέπειες και ταυτόχρονα να επιτεθεί με σύνθημα: ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΕΙ

ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

***

Με το ΠΑΜΕ (εργαζόμενοι), με την ΠΑΣΕΒΕ (αυτοαπασχολούμενοι), με την ΠΑΣΥ (φτωχοί αγρότες), με το ΜΑΣ (νεολαία), την ΟΓΕ (γυναίκες) να οργανώσουμε τη συμμαχία μας για αντίσταση κι ανατροπή.

Να οπλιστούμε με υπομονή, επιμονή, σταθερότητα, να δώσουμε το χέρι μας σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο που θέλει να σταθεί όρθιος απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα».

(Από την προκήρυξη του ΠΑΜΕ / ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ