Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΖΥΡΙΧΗ.-- Αίτημα για τη σύσταση μίας επιτροπής ειδικών του ΠΟΕ κατέθεσε χτες η ΕΕ από κοινού με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, στο πλαίσιο επίλυσης της διαφοράς με την Αργεντινή, και προκειμένου να πειθαναγκαστεί να άρει τα μέτρα περιορισμού των εισαγωγών, που για την ΕΕ αφορά ανταλλαγές ύψους 8,3 δισ. ευρώ. Ως απάντηση η κυβέρνηση της Αργεντινής κατέθεσε επίσημα διάβημα καταγγελίας ενάντια στις ΗΠΑ και την ΕΕ για τους περιορισμούς που έχουν επιβάλλει στις εισαγωγές βόειου κρέατος και βιοκαυσίμων.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Νοτιοαφρικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος τύπου «Ντάγκλας C-47ΤΡ Ντακότα» κατέπεσε και συνετρίβη προχτές βράδυ στην ορεινή περιοχή Ντρέκενσμπεργκ της Ν. Αφρικής λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών με αποτέλεσμα το θάνατο 11 επιβαινόντων, οι περισσότεροι μέλη ιατρικής ομάδας που παρακολουθούσε τον πρώην πρόεδρο Ν. Μαντέλα.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Νέες διαδηλώσεις προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι της Μαδρίτης στο τομέα της Υγείας στις 19 και 20 Δεκέμβρη διαμαρτυρόμενοι ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης, ενέργεια που θα έχει ως αποτέλεσμα την απόλυση 8.000 εργαζομένων. Οπως ανακοινώθηκε χτες από τους εκπροσώπους σωματείων, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα απεργήσουν στις 19 Δεκέμβρη, ενώ την επόμενη ημέρα θα πάρουν τη «σκυτάλη» πάνω από 400 Κέντρα Υγείας και άλλες υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ