Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΕΟΥΛ.-- Νέο κλίμα έντασης δημιουργούν στην Κορεατική Χερσόνησο οι στρατιωτικές κινήσεις ΗΠΑ, Νοτίου Κορέας και Ιαπωνίας με πρόσχημα τα προγραμματισμένα σχέδια εκτόξευσης από τη ΛΔ Κορέας ως τις 22 του μήνα ενός δορυφόρου παρατήρησης της Γης, που για τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εμφανίζεται ως «νέα δοκιμή» βαλλιστικού πυραύλου που παραβιάζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

MANIΛΑ.-- Σε τραγωδία εξελίσσεται για τις Φιλιππίνες ο τυφώνας «Μπόφα», που άφησε πίσω του εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους, εκατοντάδες χιλιάδες άστεγους, ενώ σάρωσε στην κυριολεξία το νησί Μιντανάο, μία από τις πιο φτωχές περιοχές της χώρας, ισοπεδώνοντας σπίτια, κρατικά κτήρια, υποδομές. Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι ξεσπιτώθηκαν ενώ άγνωστος παραμένει ο πραγματικός αριθμός των νεκρών, ο οποίος μέχρι στιγμής ξεπερνά τους 450 και αναμένεται να αυξηθεί.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Επέστρεψε στη Βενεζουέλα ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες, ολοκληρώνοντας την 20ήμερη θεραπεία του στην Κούβα όπου παρακολουθείται για τον καρκίνο. Πιθανά δε θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της Mercosur που ξεκινά σήμερα στη Μπραζίλια, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, γεγονός που έχει προκαλέσει νέο γύρο φημών για την κατάσταση της υγείας του.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Πρώην αξιωματούχοι της NASA σύστησαν ιδιωτική εταιρεία, την «Golden Spike Company» που θα προσφέρει πτήσεις στη Σελήνη σε «ερασιτέχνες» εξερευνητές. Το συνολικό κόστος της πτήσης, αλερετούρ, φτάνει μόλις ... το 1,5 δισ. δολάρια. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο εγχείρημα της «τουριστικής διαστημικής βιομηχανίας» στις ΗΠΑ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των πρώην ύπατων αξιωματούχων της ΝASA μέλη του συμβουλίου της εταιρείας είναι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νιουτ Γκίνγκριτς και ο Μπιλ Ρίτσαρντσον, ο πρώην πρέσβης στον ΟΗΕ και πρώην υπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση Κλίντον.

ΜΟΣΧΑ.-- Η ρωσική «Rosneft» και η αμερικανική «ExxonMobil» υπέγραψαν συμφωνία για την από κοινού διερεύνηση των κοιτασμάτων πετρελαίου στη Δυτική Σιβηρία, ανακοίνωσε χτες με δελτίο Τύπου η «Rosneft». Οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν μια κοινοπραξία στην οποία η «Rosneft» θα κατέχει το 51% και η «ExxonMobil» το 49%, και οι εργασίες διερεύνησης θα ξεκινήσουν το 2013 και θα καλύπτουν περιοχή 6.000 τετραγωνικών μιλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ