Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με συνδικαλιστές από τη Λατινική Αμερική

Ανταλλάχθηκε πείρα για τη δράση του εργατικού - λαϊκού κινήματος

Από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό
Συνάντηση με συνδικαλιστές από Αργεντινή, Βραζιλία, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ, Παναμά και Χιλή, που εκπροσωπούν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, είχε χτες το απόγευμα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

Μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε: «Θεωρούμε πολύ σημαντική και από την πλευρά μας τη συνάντησή μας με συνδικαλιστές που ανήκουν σε συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετέχουν στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Είχαν πάρα πολλές ερωτήσεις - και κατά τη γνώμη μου πάρα πολύ ουσιαστικές - γύρω από την κατάσταση και τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την Ιστορία του ΚΚΕ και την ιστορία γενικότερα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τις εξελίξεις στην κρίση στην Ευρώπη. Από την πλευρά μας, απαντήσαμε πολύ συγκεκριμένα και φαντάζομαι ότι τους δόθηκε η δυνατότητα και από το Κόμμα μας να γνωρίσουν κάπως καλύτερα το βασανισμένο, αλλά πάντα αγωνιζόμενο ελληνικό λαό».

Ο Ερνέστο Τρίγκο, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιματισμού, Δέρματος, Κλωστοϋφαντουργίας της Αργεντινής δήλωσε: «Είναι τιμή για μας να βρισκόμαστε εδώ, στη συνάντηση με την Γενική Γραμματέα. Ανταλλάξαμε σκέψεις για την κατάσταση στη Λατινική Αμερική, στην Ελλάδα και πώς επιδρά η δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος στην ανάπτυξη της πάλης σε αυτήν τη χώρα. Πηγαίνουμε στις χώρες μας, έχοντας μια καλή εικόνα για το πού βρίσκεται ο αγώνας του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα, με επικεφαλής το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ