Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Τα εσωκομματικά επιταχύνουν τη συνολική αναμόρφωση

Εν μέσω αλλεπάλληλων παραιτήσεων, αναμένεται σήμερα η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Σε επιτάχυνση των διεργασιών για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, στη βάση του νέου δίπολου ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν οι γενικευμένες αναταράξεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Π. Καμμένος, επιχειρεί να σταματήσει τις διαρροές στελεχών, καταγγέλλοντας ότι οι αποχωρούντες βουλευτές ενεργούν βάσει οργανωμένου σχεδίου που υποκινείται από τη ΝΔ και εντάσσεται στα σχέδια του Α. Σαμαρά για ένα νέο «ευρωπαϊκό» κόμμα.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη που αποχωρούν διαψεύδουν το ενδεχόμενο επιστροφής στη ΝΔ, αλλά βλέπουν θετικά τις κινήσεις με στόχο την ανασυγκρότηση της λεγόμενης «κεντροδεξιάς». Σε αυτό το πλαίσιο αφήνουν ανοιχτό να συγκροτηθεί ένα νέο μόρφωμα που θα διαπραγματευτεί τη συμμετοχή του με καλύτερους όρους.

«Οι δυνάμεις του μνημονίου πασχίζουν να βρουν βουλευτές» υποστήριξε ο Π. Καμμένος, μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 και επέκρινε όσους έφυγαν από το κόμμα ότι «επιθυμούσαν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία του κινήματος και να το μετατρέψουν σε κεντροδεξιό κόμμα».

Επικαλούμενος τη δήλωση του πρώην στελέχους των ΑΝ.ΕΛ. Δ. Σταμάτη ότι «είναι η ώρα να αποδείξει μεγαλοψυχία και μεγαλοσύνη ο πρωθυπουργός», υποστήριξε ότι «οι δήθεν "διαφωνούντες" και αποχωρούντες, διά στόματος Δ. Σταμάτη, εκλιπαρούν για τη μεγαλοψυχία και τη μεγαλοσύνη του Αντώνη Σαμαρά και φαντασιώνονται το μύθο της νέας κεντροδεξιάς, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές τους προθέσεις».

Κληθείς να σχολιάσει τα περί ενδεχόμενης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι προεκλογικά υπήρχε συμφωνία σε ό,τι αφορά την καταγγελία του μνημονίου, ωστόσο, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει θέση. Τόνισε ακόμη ότι προϋπόθεση για οποιαδήποτε πιθανή συνεργασία είναι και τα εθνικά θέματα.

Από την πλευρά του, ο Χρ. Ζώης, δικαιολογώντας την αποχώρησή του είπε μεταξύ άλλων: «Είναι επικίνδυνο να λες ότι θα πας στο δολάριο, όταν έχεις υπογράψει τη Συνθήκη της Λισαβόνας μαζί με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη, της οποίας στο 50ό άρθρο αναφέρεται ρητά ότι δεν υπάρχει τρόπος εξόδου από το ευρώ».

Στα παραιτηθέντα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. προστέθηκε χθες ο γενικός γραμματέας του κόμματος Μιχ. Γιαννάκης, ο οποίος σε επιστολή του σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι «στο κόμμα δυστυχώς επικράτησε ο παρορμητισμός και η προχειρότητα».

«Οι εξελίξεις που ζούμε σηματοδοτούν συνολική ανατροπή στο χώρο της κεντροδεξιάς» επισήμανε σε δήλωσή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Σταυρογιάννης, εκτιμώντας ότι «δημιουργείται ένας κεντροδεξιός πόλος ανθρώπων με πολιτική άποψη που μπορεί να γίνει καταλύτης το αμέσως επόμενο διάστημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ