Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποίηση στη Λάρισα

«Η φυσική βαρυχειμωνιά που ενέσκηψε αυτές τις μέρες, ωχριά μπροστά σ' αυτήν που φέρνει σε κάθε εργατικό - λαϊκό σπίτι η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, με το νέο βάρβαρο φορολογικό νομοσχέδιο που πάει να ψηφίσει στη Βουλή».

Ετσι ξεκίνησε την ομιλία του ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, (ΕΚΛ), στο συλλαλητήριο ενάντια στο φορολογικό, που οργάνωσε, χτες βράδυ, στην κεντρική πλατεία της πόλης το ΕΚΛ.

Και σημείωσε: «Εκατοντάδες χιλιάδες εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, που υποφέρουν από την τεράστια ανεργία, τις άγριες περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων ανεργίας, από τα βάρβαρα χαράτσια, από την απλήρωτη εργασία και την ακρίβεια, που δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο, τη ΔΕΗ, τη θέρμανση, το φροντιστήριο, τα φάρμακα, να συνεχίσουν τις σπουδές των παιδιών, θα "κοκαλώσουν" από τους νέους δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια 3 και πάνω δισ. ευρώ, που φέρνει το νέο φορονομοσχέδιο - λαιμητόμος, και από τις αυξήσεις - σοκ στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Κι όλα αυτά, όχι για να σώσουν τη χώρα, όπως ψευδώς υποστηρίζουν, αλλά τα κέρδη και την εξουσία των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και κάθε λογής μεγαλοεπιχειρηματιών».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα φορομπηχτικά μέτρα που προωθούνται, (κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ και καθιέρωση φορολογικής κλίμακας - καρμανιόλα για μισθωτούς και συνταξιούχους, κατάργηση της έκπτωσης φόρου για τα παιδιά των λαϊκών νοικοκυριών και των περισσότερων «ελαφρύνσεων» που ίσχυαν για τις στοιχειώδεις δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών, διπλασιασμός του χαρατσιού για όσους δε συμπληρώσουν το απαιτούμενο ύψος αποδείξεων, απογείωση της φοροληστείας για τους μικρούς ΕΒΕ και τους μικρομεσαίους αγρότες κ.ά.), επισημαίνοντας ότι η μεν κυβέρνηση, για να κάμψει τη λαϊκή οργή, ισχυρίζεται, ψευδώς, ότι «επέρχεται μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για μισθωτούς και συνταξιούχους», ο δε ΣΥΡΙΖΑ «όσο κι αν σκούζει κατά της κυβέρνησης, οι συνταγές διαχείρισης του φορολογικού συστήματος που προτείνει, από τα κιτάπια του κεφαλαίου είναι βγαλμένες».

Καταλήγοντας, τόνισε: «Η μοναδική λύση για τους εργάτες, τους μικροΕΒΕ και μικροαγρότες, είναι η οργάνωση της πάλης από κοινού και κόντρα στις ξεπουλημένες πλειοψηφίες των τριτοβάθμιων και πολλών άλλων συνδικαλιστικών οργάνων, για να αναχαιτίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, η ρήξη και η ανατροπή, με λαϊκή εξουσία, χωρίς τα μονοπώλια, τους καπιταλιστές και τις κρίσεις τους... Ο λαός πρέπει να αποτινάξει τις αυταπάτες. Με τα μονοπώλια να αλωνίζουν στο επίπεδο της οικονομίας και της παραγωγής καμία «φιλολαϊκή» διέξοδος δεν μπορεί να υπάρξει».

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσαρμοσμένες στις νέες αντιλαϊκές διατάξεις (2014-02-19 00:00:00.0)
«Πράσινο φως» για κατασχέσεις μισθών και συντάξεων (2013-05-25 00:00:00.0)
Αύριο καταθέτουν το έκτρωμα (2012-12-13 00:00:00.0)
Λαϊκό μέτωπο ενάντια στο φορολογικό κυκλώνα (2012-12-13 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα η σύσκεψη για την οργάνωση ενάντια στη φοροληστεία, για Υγεία - Φάρμακο (2012-06-30 00:00:00.0)
Καρατομούν και το αφορολόγητο μισθωτών - συνταξιούχων (2011-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ