Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Οι ιδιώτες καραδοκούν και στον τομέα της απεξάρτησης

Συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συνάντηση με τους εργαζόμενους στον ΟΚΑΝΑ
Από τη συνάντηση με τους εργαζόμενους στον ΟΚΑΝΑ
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζόμενων στον ΟΚΑΝΑ είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Τα βήματα ιδιωτικοποίησης του ΟΚΑΝΑ, τα ζητήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι που πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα και η ανάγκη για αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης. Μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμμεριζόμαστε απολύτως τις ανησυχίες και τα αιτήματα των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ και αν θέλετε στρατευόμαστε με όλους εκείνους που δουλεύουν στον τομέα της απεξάρτησης, είτε αφορούν τον ΟΚΑΝΑ, είτε τις θεραπευτικές κοινότητες, γιατί στη φάση που βρισκόμαστε πέφτει κυριολεκτικά τσεκούρι στην οφειλόμενη κρατική χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα τα όποια προγράμματα γίνονται να υποβαθμίζονται, οι εργαζόμενοι να είναι σε ανασφάλεια, κατά τη γνώμη μας, για τους μισθούς τα επόμενα χρόνια, ακόμα και για τη σταθερότητα στο επάγγελμα.

Πάνω απ' όλα, ανοίγεται ο δρόμος για να μπουν στον τομέα των υποκατάστατων ακόμα και των στεγνών προγραμμάτων μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, επιχειρηματίες, οι οποίοι αποβλέπουν στο να απομυζήσουν κυριολεκτικά τα άτομα αυτά που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και κυρίως τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, που θα δίνουν όσο όσο προκειμένου να γλιτώσουν τα παιδιά τους, ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, από το θάνατο ή τις βαρύτατες συνέπειες από την τοξικοεξάρτηση ή και από άλλες ασθένειες, AIDS κλπ.

Πρόκειται για εκτέλεση, θα λέγαμε, στην ηλεκτρική καρέκλα της προσπάθειας να προλάβουμε και να γλιτώσουμε ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας από τους κινδύνους που σε συνθήκες κρίσης αυξάνουν. Τέλος, θέλουμε να σημειώσουμε ότι παράλληλα με τους ιδιώτες που καραδοκούν να αρπάξουν "πίτα", ταυτόχρονα βλέπουμε τη διοχέτευση φθηνού ναρκωτικού, όπως έγινε στην Αργεντινή και σε άλλες χώρες, στο Αφγανιστάν κλπ., πράγμα που σημαίνει ότι σα να δίνεται το πράσινο φως οι νέοι κυριολεκτικά να εξαρτηθούν και να αποβλακωθούν και να μην αποφασίσουν με νύχια και με δόντια να παλέψουν τις συνέπειες της κρίσης και πάνω απ' όλα για μια φιλολαϊκή διέξοδο».

Επενδύουν στον ανθρώπινο πόνο

Από την πλευρά του ο Γ. Κακλαμάνης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, δήλωσε: «Η πραγματικότητα που διαμορφώνεται και στον ΟΚΑΝΑ, προετοιμάζει το έδαφος για πολύ άσχημες εξελίξεις ακριβώς γιατί κι εμείς εκτιμούμε ότι στα πλαίσια της σημερινής οικονομικής και πολιτικής πραγματικότητας, ο ΟΚΑΝΑ είναι ένας χώρος που πολλοί ορέγονται και πολλοί περιμένουν στη γωνία για να επενδύσουν.

Να επενδύσουν όμως πού; Να επενδύσουν στον πόνο τόσων χιλιάδων συνανθρώπων μας οι οποίοι έχουν ανάγκη να βρουν διέξοδο στο πρόβλημά τους. Εμείς δηλώνουμε, και αυτό επιβεβαιώσαμε και με τη σημερινή μας συνάντηση, ότι παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για δημόσια και δωρεάν προγράμματα για όλους όσους έχουν ανάγκη, για προγράμματα κάθε είδους τα οποία αντιστοιχούνται στο πρόβλημα που υπάρχει στην κοινωνία, και τέλος δεν θα επιτρέψουμε καμία μορφή ιδιωτικοποίησης μέρους της λειτουργίας του ΟΚΑΝΑ ή και του ΟΚΑΝΑ ολόκληρου.

Αυτό προϋποθέτει ότι η πάλη μας είναι σταθερά προσανατολισμένη σε αύξηση των κονδυλίων στο χώρο της Υγείας γενικότερα και ειδικότερα στο χώρο της καταπολέμησης των ναρκωτικών και για τον ΟΚΑΝΑ και για τα κέντρα πρόληψης και για το 18 ΑΝΩ και για το ΚΕΘΕΑ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ναρκωτικά(2015-09-12 00:00:00.0)
Φαρμακευτική καταστολή και με τη βούλα(2015-01-01 00:00:00.0)
«Λουκέτο» σε προγράμματα και διαχείριση της εξάρτησης(2014-12-25 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα οι εκλογές στα Κέντρα Πρόληψης(2014-06-14 00:00:00.0)
Υπερασπίζοντας την αξία της ανθρώπινης ζωής(2011-06-25 00:00:00.0)
Επιτακτική ανάγκη η πρωτογενής πρόληψη(2010-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ