Πέμπτη 10 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Προς ιδιωτικοποίηση των σιδηρόδρομων

ΣΟΦΙΑ.--

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του εμπορευματικού βραχίονα του κρατικού οργανισμού σιδηροδρόμων της Βουλγαρίας (BDZ), διαδικασία που θα έχει αρνητικές συνέπειες για την πλειοψηφία του λαού με αύξηση των τιμών των εισιτηρίων, φθορά βασικών υποδομών, άνοδο της ανεργίας, μείωση της ασφάλειας των μετακινήσεων κ.ά.

Οπως ανακοίνωσε χτες η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων (PPCA) της γειτονικής χώρας, συνολικά εννέα επενδυτές εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του εμπορευματικού τομέα, έπειτα από την πρώτη που πραγματοποιήθηκε πέρσι το καλοκαίρι, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τότε η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων είχε ορίσει την κατώτατη τιμή στα 200 εκατομμύρια λέβα (περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ), ενώ τώρα η τιμή έφθανε τα 100 εκατομμύρια λέβα (περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ).

Πάντως, ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας, Ιβάιλο Μοσκόφσκι αναφερόμενος στις επιβατικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες δήλωσε πως σχεδιάζεται μια αύξηση των τιμών κατά 5%...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ