Τρίτη 29 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ
Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Συζήτησε με τους εργαζόμενους, ενόψει και της απεργίας στις 31 Γενάρη

Τα Χανιά επισκέφτηκε χτες το μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης. Επικεφαλής κλιμακίου της ΝΕ Χανίων του Κόμματος, πραγματοποίησε περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Αρχικά έγινε συνάντηση με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, από το οποίο και ενημερώθηκε για τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Επίσης, έγινε αναφορά στις περικοπές των μισθών που υφίστανται οι εργαζόμενοι.

Ακολούθησε περιοδεία στο χώρο του διοικητικού προσωπικού και των εργαζόμενων γιατρών και νοσηλευτών. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, ο Μπ. Αγγουράκης κάλεσε τους εργαζόμενους να απαντήσουν στην παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας, στην εμπορευματοποίηση, στην υποχρηματοδότηση καθώς και σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για όλους στον κλάδο της Υγείας στις 31 Γενάρη.

Ανέφερε ότι είναι μια σημαντική μάχη, που θα διεξαχθεί την ώρα που σε πολλούς άλλους κλάδους εκδηλώνονται αγώνες και η κυβέρνηση οξύνει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της. Γι' αυτό και χρειάζεται μαζικότητα και οργάνωση, σχέδιο και πλαίσιο πάλης, που να βοηθάει την κοινή δράση με τους ασφαλισμένους και ασθενείς, με πυρήνα το αίτημα για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα Υγείας για όλους.

Νωρίτερα τα πρωί, ο Μπ. Αγγουράκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ στις 6 το απόγευμα μίλησε σε συγκέντρωση με εργάτες και αγρότες της περιοχής του Πλατανιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ