Τρίτη 29 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ
Δέλεαρ για επενδύσεις τα σαρωτικά μέτρα

Την ασφάλεια και τη βέβαιη κερδοφορία των ξένων κεφαλαίων εγγυάται η κυβέρνηση

Την εικόνα ότι η Ελλάδα «είναι χώρα ασφαλής για επενδύσεις» επιδιώκει να καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός με το διήμερο ταξίδι που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στο Κατάρ, επιχειρώντας ταυτόχρονα να στηρίξει τις μπίζνες εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης ο Αντ. Σαμαράς θα αναδείξει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιβάλει διά πυρός και σιδήρου τα άγρια μέτρα και τις φιλομονοπωλιακές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να στείλει μήνυμα ότι εγγυάται την απρόσκοπτη κερδοφορία των «επενδυτών» - μονοπωλιακών ομίλων καθώς και την «ασφάλειά» τους έναντι του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Ο κύκλος των επισκέψεων του πρωθυπουργού σε ξένα κράτη για «προσέλκυση επενδύσεων», όπως και οι επαφές του με εκπροσώπους ξένων και εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων, υπηρετεί ταυτόχρονα τον εγκλωβισμό του λαού στη στρατηγική της πλουτοκρατίας, καλλιεργώντας το ιδεολόγημα ότι η σωτηρία του λαού θα έρθει μέσα από τις επενδύσεις των μονοπωλίων.

Στις επαφές που θα έχει σήμερα στο Κατάρ με τον εμίρη και τον πρωθυπουργό του κρατιδίου, ο πρωθυπουργός θα προβάλει ιδιαίτερα ότι έχει μειωθεί δραστικά το λεγόμενο «εργατικό κόστος», ενώ θα αναδείξει τις «ευκαιρίες» που αναδεικνύονται μέσα από το πρόγραμμα των εκτεταμένων ιδιωτικοποιήσεων και το πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, καλώντας τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια του Κατάρ να συμμετάσχουν.

Βέβαια, μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος για το Ελληνικό, το Μέγαρο Μαξίμου κρατά χαμηλά τον πήχη όσον αφορά στην προσέλκυση επενδύσεων, ενώ δίνει βάρος στις συνέργειες επιχειρηματικών ομίλων και από τις δύο χώρες, πράγμα που αναμένεται να εκφραστεί με τη δημιουργία επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας - Κατάρ με πρωτοβουλία του ΣΕΒ.

Για το σκοπό αυτό ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από δεκάδες εκπροσώπους εγχώριων τραπεζικών, βιομηχανικών, κατασκευαστικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης της «Lavipharm», επικεφαλής διεθνών σχέσεων του ΣΕΒ, Θ. Λαβίδας, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Ν. Νανόπουλος, κορυφαία στελέχη των τραπεζών Εθνικής, Alpha και Πειραιώς, ο επιχειρηματίας Δ. Κοπελούζος («Προμηθέας Gas»), ο πρόεδρος της κατασκευαστικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γ. Περιστέρης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, Δ. Καλλιτσάντσης, οι εφοπλιστές Β. Μαρινάκης, Ν. Τσάκος, Αχ. Κωνσταντακόπουλος, ο ιδιοκτήτης της «Χαλυβουργίας Ελλάδος», Ν. Μάνεσης, ο ιδιοκτήτης της «Χαλυβουργικής», Κ. Αγγελόπουλος, ο Β. Αποστολόπουλος (Ιατρικό Κέντρο), ο Δ. Παπαλεξόπουλος (ΤΙΤΑΝ), ο Ευτ. Βασιλάκης (AEGEAN), κ.ά.

Μέσα στο Φλεβάρη ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να επισκεφτεί Μόσχα και Πεκίνο, ενώ στα τέλη Μάρτη θα επισκεφτεί την Ουάσιγκτον, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπ. Ομπάμα.

Ολα για να εγκλωβίσουν το λαό

Την ίδια ώρα και σε συνέργεια με τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση δε χάνει ευκαιρία να αναζωπυρώνει το μεταξύ τους αποπροσανατολιστικό καυγά, για να εγκλωβίσει το λαό στο δίπολο. Αφορμή για το νέο γύρο έδωσε πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη να χρηματοδοτείται η Εκκλησία απ' τους φόρους που θα πληρώνουν για το σκοπό αυτό όσοι φορολογούμενοι δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι.

Η ΝΔ εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ζητά την επιβολή νέου ειδικού φόρου και τη «φορολόγηση των Ελλήνων ανάλογα με την πίστη τους», θέση που «θυμίζει (...) Τουρκοκρατία» και «κινείται εκτός των ορίων του Συντάγματος, αφού διαχωρίζει τους Ελληνες ανάλογα με την πίστη τους». Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του υπερασπίστηκε ως «πάγια θέση του» το διαχωρισμό Εκκλησίας - κράτους και δήλωσε πως η πρόταση του Τ. Κουράκη «στο παρελθόν έχει υιοθετηθεί τόσο από τον ΥΠ.ΟΙΚ., κ. Στουρνάρα, όσο και από άλλα στελέχη που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκές χώρες».

Με αφορμή την αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε επί της ουσίας ότι ο Γ. Στουρνάρας είχε ταχθεί πριν οκτώ μήνες (με την ιδιότητα τότε του γενικού διευθυντή του ΙΟΒΕ) υπέρ της μη πληρωμής των μισθών των ιερέων από το κράτος, κατά το πρότυπο της Ιταλίας, όπου το κράτος «απλά σου λέει, στη φορολογική σου δήλωση, θέλεις το 0,5% να πάει για τους μισθούς των ιερέων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ