Τρίτη 29 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΣΔ
Χάνουν την πενιχρή σύνταξη

Συζητήθηκε χτες η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Σε αφαίρεση ουσιαστικά της πενιχρής σύνταξης του ΟΓΑ και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οδηγούνται οι ανασφάλιστοι υπερήλικες ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Θ. Κωνσταντινίδης, καταγγέλλοντας ότι με βάση τις νέες προϋποθέσεις που θέτει η κυβέρνηση, περίπου 40.000 ομογενείς από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης κινδυνεύουν να μείνουν κυριολεκτικά στο δρόμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι άνθρωποι άνω των 70 ετών καλούνται να μεταβούν στις χώρες από τις οποίες ήρθαν για να εξασφαλίσουν βεβαίωση ότι δεν παίρνουν σύνταξη από εκεί.

Απαντώντας ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παπαγιωτόπουλος ισχυρίστηκε μεν ότι δεν καταργείται καμία σύνταξη ή η υγειονομική περίθαλψη, στην ουσία όμως επιβεβαίωσε τις περικοπές λέγοντας ότι επιχειρείται ένας «εξορθολογισμός» από την καταχρηστική άσκηση αυτού του δικαιώματος. Οπως ανέφερε, γίνεται μια εξειδίκευση των προϋποθέσεων για να βρεθούν οι πραγματικοί δικαιούχοι μέσω τις αυστηροποίησης των όρων για τη χορήγηση της σύνταξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ