Τετάρτη 30 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποπροσανατολισμός και νουθεσίες

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε χτες η επονομαζόμενη «Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος»

Τα προβλήματα που αντικειμενικά προκαλούν στον αγροτικό κόσμο και συνολικά στην αγροτική παραγωγή της χώρας οι κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές επέλεξε να προβάλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Α. Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χτες με τη λεγόμενη «Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος», την ίδια στιγμή που αποσιωπούσε το προφανές: Οτι τα μνημόνια, έρχονται να εντείνουν την πολιτική «καμένης γης» που εφαρμόζεται μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στη χώρα μας.

Στη δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης επισήμανε πιο συγκεκριμένα ότι «οι μνημονιακές πολιτικές εξαναγκάζουν τον αγροτικό κόσμο στην ανέχεια, διαλύουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και μας οδηγούν μπροστά σε κρίση επισιτιστική, σε ανθρωπιστική κρίση» και αναφέρθηκε στο υψηλό ενεργειακό κόστος των παραγωγών, τη μείωση στις επιστροφές φόρου και στην έλλειψη «ρευστότητας» της αγροτικής οικονομίας. Νωρίτερα, είχε αναφερθεί στο παλιό αίτημα των αγροτών «όλα τα κιλά - όλα τα λεφτά», αφήνοντας κάποιου είδους μομφή απέναντι σε ένα αίτημα, που για πολλά χρόνια διεκδικούσε το αυτονόητο: Την απορρόφηση του συνόλου της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής και όχι την καταστροφή του μέρους εκείνου που ΕΕ των μονοπωλίων έκρινε ως «περιττό». Ολα αυτά βέβαια αποτελούν «ψιλά γράμματα» για ένα κόμμα που διακηρύττει τον «ευρωπαϊκό χαρακτήρα» του σε όλους τους τόνους και με κάθε ευκαιρία...

Βενιζέλος: Ζήτησε ...«ωριμότητα»

Μετά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η «Πρωτοβουλία» συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο, ο οποίος δήλωσε πως οι όποιες λύσεις δοθούν στα «προβλήματα» πρέπει να γίνουν με γνώμονα τα δημοσιονομικά δεδομένα και όπως ήταν φυσικό, εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος σε όποια κινητοποίηση «δημιουργεί προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ