Τετάρτη 30 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ
Αλληλέγγυοι στον αγώνα των ναυτεργατών

Επιστολή συμπαράστασης από αγροτικούς συλλόγους σε Χανιά και Ιεράπετρα

Επιστολή συμπαράστασης στον δίκαιο - όπως τον χαρακτηρίζουν - αγώνα των ναυτεργατών έστειλε ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος παραγωγών εκτός εποχής κηπευτικών και αγροτικών δραστηριοτήτων φυτικής παραγωγής του Δήμου Ιεράπετρας «ΗΣΙΟΔΟΣ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Χαιρετίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας και είμαστε δίπλα σας, μιας και οι συνεχιζόμενες πολιτικές της κυβέρνησης έχουν σαν μόνο αποτέλεσμα την εξαθλίωση όλων των επαγγελματικών τάξεων, την διάλυση της κοινωνίας και την απώλεια της αξιοπρέπειας όλων μας.

Καλούμε την κυβέρνηση, σήμερα, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δώσει λύσεις στα δίκαια αιτήματα των ναυτικών μας. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις τους, και η δυναμική τους, δείχνουν ακριβώς το δίκαιο του αγώνα τους και την αποφασιστικότητά τους.

Κύριοι της ΠΝΟ, γνωρίζετε πολύ καλά πως σε κάθε σας κινητοποίηση αυτοί που πραγματικά πλήττονται , είμαστε εμείς οι παραγωγοί των πρωίμων κηπευτικών.

Η 48ωρη απεργία που έχετε ανακοινώσει για 31 και 1 Φεβρουαρίου δεν θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στον κλάδο μας και ζητούμε - απαιτούμε από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί θετικά.

Με τη σκέψη και μόνο, ότι ο μόνος δρόμος προώθησης των προϊόντων μας, θα παραμένει κλειστός για περισσότερες ημέρες, χωρίς την πρόβλεψη για την σταδιακή προώθησή τους, έχει δημιουργήσει αναστάτωση σε όλους τους αγρότες μας, που δεν θέλουν να τα δουν ξανά να καταλήγουν στις χωματερές.

Σας γνωρίζουμε επίσης, ότι τα πλαίσια των εμπορικών προγραμμάτων και συμφωνιών είναι αυστηρά και θα κινδυνεύσουν να χαθούν αγορές χωρίς προοπτική για την ανάκτησή τους.

Γνωρίζετε επίσης την άθλια οικονομική κατάσταση των αγροτών μας και την αγωνιώδη προσπάθειά τους να παράγουν ποιοτικά προϊόντα προσδοκώντας μια καλή τιμή πώλησης.

Είμαστε η μοναδική εργατική τάξη που σε τέτοιες καταστάσεις, δεν περιορίζεται η απώλεια του εισοδήματός μας σε μερικά μεροκάματα, αλλά κινδυνεύει το εισόδημα μιας ολόκληρης καλλιέργειας.

Κύριοι της ΠΝΟ όλοι βρισκόμαστε σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης. Αυτό που συνομολογείται από όλους τους εργαζόμενους για το τι χρειάζεται για να ανταπεξέλθουμε σε όλα αυτά τα δεινά, είναι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ο κοινός ΑΓΩΝΑΣ.

Η θεωρία του ο θάνατός σου η ζωή μου, δεν αποσκοπεί πουθενά μιας και με τα σημερινά δεδομένα, αν δεν στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, θα βουλιάξουμε όλοι, ένας ένας διαδοχικά.

Δεν σας ζητάμε να υποστείλετε την σημαία του αγώνα σας ούτε μια στιγμή και θα είμαστε δίπλα σας μέχρι την δικαίωσή σας.

Σας κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ, είναι στην ευχέρειά σας, σε μια συνάντηση που θα επιδιώξουμε μαζί σας πολύ σύντομα, να καταστρώσουμε σχέδιο για κοινό αγώνα ώστε να πιέσουμε την κυβέρνηση από κοινού και για αιτήματα κοινά όπως, ασφαλιστικό, υγεία, φορολογικό κτλ.

Ενας κοινός αγώνας, θα αφοπλίσει και την κυβέρνηση, να προβεί σε λύσεις απαράδεκτες όπως συνηθίζει, θα δυναμώσει τον αγώνα όλων μας και οι διαπραγματεύσεις σας θα έχουν μεγαλύτερες προοπτικές. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ», καταλήγει.

Συνάντηση στα Χανιά

Τη συμπαράστασή του στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών εξέφρασε και ο αγροτικός σύλλογος πρώιμων κηπευτικών Κουντούρας στα Χανιά, κατά την προχτεσινή συνάντηση με την ΠΕΜΕΝ και τον Πρόεδρό της Σάββα Τσιμπόγλου, στα Χανιά.

Ο αγροτικός σύλλογος εξέφρασε την πλήρη συμπαράστασή του στα δίκαια, όπως τα χαρακτήρισε, αιτήματα αλλά και στον απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών. Αυτό που ζήτησαν από τη μεριά τους είναι αν είναι δυνατόν να γνωρίζουν λίγες μέρες νωρίτερα για τις απεργιακές κινητοποιήσεις ώστε να μπορούν να κάνουν τον ανάλογο προγραμματισμό για να μην καταστραφούν τα προϊόντα τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
24ωρη πανελλαδική απεργία στα καράβια για τις 6 Μάη (2021-04-15 00:00:00.0)
Ο δίκαιος αγώνας σας είναι και όλου του λαού (2016-06-09 00:00:00.0)
Παρακαταθήκη για την οργάνωση των νέων αγώνων (2013-02-08 00:00:00.0)
Ανακοίνωση με αφορμή την επίθεση στον αγώνα των ναυτεργατών (2012-03-21 00:00:00.0)
Δεν πτοούνται οι κομμουνιστές (2000-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ