Τετάρτη 30 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ «ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»
Ξεκίνησαν οι καταθέσεις μαρτύρων

Αυλαία χτες με την εξέταση μαρτύρων στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τους χειρισμούς που έκανε με την λίστα Λαγκάρντ που περιείχε ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις σε τράπεζα της Ελβετίας.

Πρώτος κατέθεσε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Κ. Χαλαστάνης χωρίς να προσθέσει κάτι καινούριο σε σχέση με τα όσα είναι ήδη γνωστά. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι είχε ειδοποιηθεί από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών πως οι γαλλικές αρχές θα του παρέδιδαν έναν κλειστό φάκελο. Αυτό έγινε στις 29 Σεπτέμβρη 2010 και όπως ανέφερε, αφού παρέλαβε το φάκελο, τον έδωσε σε κλητήρα και αυτός τον διαβίβασε τον ελληνικό υπουργείο Οικονομικών. Δεν γνώριζε, είπε, για το περιεχόμενο του φακέλου και κατάλαβε ότι επρόκειτο για την λίστα Λαγκάρντ μόλις ξέσπασε ο σχετικός θόρυβος και βγήκε το θέμα στη δημοσιότητα.

Η κατάθεσή του συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ακολουθούσε η κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κ. Μπίκα, ο οποίος λόγω της θέσης του είχε τις πρώτες πληροφορίες για την ύπαρξη της λίστας. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η κατάθεση του επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ Η. Σφακιανάκη, των υπαλλήλων που παρέλαβαν το CD με την λίστα και του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ