Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΛΟΣ
Απεργία στην «COCA COLA»

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την επόμενη Παρασκευή 8 Φλεβάρη, οι εργαζόμενοι της «COCA COLA» στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης και του Βόλου, αντιδρώντας στα σχέδια της πολυεθνικής για νέες απολύσεις και συρρίκνωση των παραγωγικών τμημάτων.

Σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων, στο εργοστάσιο του Βόλου ξεκίνησε η προσπάθεια της επιχείρησης να λειτουργήσει παραγωγικά τμήματα με εργολάβους, χρησιμοποιώντας εργαζόμενους εργολάβων. Την ίδια ώρα η επιχείρηση προχωρά σε εισαγωγές έτοιμων μιγμάτων συρρικνώνοντας ακόμη περισσότερο την παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου.

Ταυτόχρονα, απαιτεί νέες απολύσεις στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, με την απειλή πως αν οι εργαζόμενοι δε δεχθούν τις απολύσεις, θα προχωρήσει σε οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου.

Θυμίζουμε πως τον τελευταίο 1,5 χρόνο, η «COCA COLA» μείωσε το προσωπικό της πανελλαδικά κατά περίπου 1.000 εργαζόμενους, είτε με «οικειοθελείς» αποχωρήσεις - απολύσεις, αλλά και με τη μη κάλυψη των κενών που δημιουργήθηκαν από συνταξιοδοτήσεις.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν από την πολυεθνική να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για παραπέρα μείωση των θέσεων εργασίας και να καλύψει τις θέσεις εργασίας όσων αποχώρησαν με εθελούσια έξοδο και συνταξιοδότηση από τα εργοστάσια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ