Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΟΓΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Στο πλευρό των ναυτεργατών

Στο πλευρό των απεργών ναυτεργατών βρίσκονται οι δυνάμεις της ΟΓΕ στον Πειραιά. Σε κοινή τους ανακοίνωση οι Σύλλογοι της ΟΓΕ σε Πειραιά, Νίκαια, Κερατσίνι, Κορυδαλλό, Πέραμα και Σαλαμίνα τονίζουν:

«Είμαστε μαζί τους, στην πάλη τους ενάντια στο σχέδιο νόμου που προωθεί η συγκυβέρνηση με τους εφοπλιστές για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, σε πλοία και λιμάνια.

Είμαστε μαζί τους, ενάντια στο ξεπούλημα των λιμανιών και την αποσάθρωση της ναυπηγικής βιομηχανίας που οδηγεί τους εργαζόμενους κατά χιλιάδες στην ανεργία και υπηρετεί το κεφάλαιο και τα κέρδη του.

Είμαστε μαζί τους, γιατί παλεύουν για τη δουλειά τους, για μισθούς και συντάξεις που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες τους, για ασφάλιση - γιατρούς και φάρμακα, για σύγχρονα πλοία, για να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, για φτηνά εισιτήρια».

Οι Σύλλογοι Γυναικών υπογραμμίζουν: «Τα αιτήματα των ναυτεργατών είναι και δικά μας αιτήματα. Γιατί και οι γυναίκες εργαζόμενες - αυτοαπασχολούμενες - αγρότισσες δεχόμαστε την ίδια αντιλαϊκή επίθεση». Τέλος, απευθύνουν κάλεσμα στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών «να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους ναυτεργάτες, να σταθούμε αλληλέγγυες στις γυναίκες τους και στα παιδιά τους, να περιφρουρήσουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ