Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΓΕΣΙΑ ΕΣΑμΕΑ
Προκλητική λαθροχειρία ενόψει του συνεδρίου

Ενέταξε από μόνη της τους υποψήφιους αγωνιστικού συνδυασμού σε ενιαίο ψηφοδέλτιο - καταγγελία της ΕΣΚΑμΕΑ

Την προκλητική λαθροχειρία της ηγεσίας της ΕΣΑμΕΑ πριν ακόμα αυτό γίνει καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΚ) ΑμΕΑ.

Το συνέδριο της ΕΣΑμΕΑ γίνεται στις 8-9 Φλεβάρη 2013 και στις 28.1.2013 (που ήταν η καταληκτική ημερομηνία) κατατέθηκε ο συνδυασμός «ΕΣΚΑμΕΑ-Συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ» με 8 υποψηφίους στελέχη του αγωνιστικού - αναπηρικού κινήματος. Την 1.2.2013 ο εκπρόσωπος του Συνδυασμού Χάρης Χουρδάκης επικοινώνησε με τα γραφεία της ΕΣΑμΕΑ και στη συνέχεια τηλεφωνικά με τον πρόεδρό της κ. Βαρδακαστάνη και πληροφορήθηκε ότι η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΣΑμΕΑ ακολουθώντας το αντιδραστικό καταστατικό της Συνομοσπονδίας ακύρωσε το ψηφοδέλτιο του αγωνιστικού συνδυασμού για να πνίξει κάθε προσπάθεια έκφρασης άλλης φωνής στα όργανα του αναπηρικού κινήματος. Στη συνέχεια προχώρησε σε μια πρωτοφανή ενέργεια: Αφού παραχάραξε τη θέληση των υποψηφίων του Συνδυασμού τους ενέταξε στην κοινή λίστα των υποψηφίων, παρά την την έγγραφη δήλωση των στελεχών της ΕΣΚΑμΕΑ και της ΣΕΑΑΝ ότι θέτουν υποψηφιότητα με το συγκεκριμένο Συνδυασμό.

«Βεβαίως, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η ηγεσία της ΕΣΑμΕΑ αρνήθηκε να ανταποκριθεί στο έγγραφο κάλεσμα της ΕΣΚΑμΕΑ να διασφαλιστεί σε αυτό το Συνέδριο τουλάχιστον η δυνατότητα, παρά τη νοθεία που γίνεται από χίλιες δυο μεριές, να εκφραστούν και στα όργανα του κινήματος όλα τα ρεύματα με το σύστημα της απλής αναλογικής που ισχύει στη συντριπτική πλειοψηφία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Αυτή τους η επιλογή δείχνει το φόβο που διακατέχει τις δυνάμεις της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους χρηματοδοτούν, για να περιορίσουν με όλα τα μέσα τη φωνή του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος, για να εμποδίσουν με οποιοδήποτε τρόπο την οργάνωση του αγώνα των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων και των γονιών και κηδεμόνων ΑμΕΑ ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή-αντιαναπηρική πολιτική κυβέρνησης, ΤΡΟΪΚΑΣ, ΕΕ».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Είναι γελασμένοι! Οχι μόνο δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν να φτάσει η φωνή του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος σε κάθε τίμιο ανάπηρο που αγωνιά για το τι θα γίνει αλλά και το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚΑμΕΑ θα βρεθεί στα χέρια κάθε σύνεδρου και θα φτάσει μέχρι την κάλπη είτε το θέλουν είτε όχι οι μεγαλομέτοχοι της ΕΣΑμΕΑ Α.Ε. Στους δρόμους του αγώνα θα κριθεί το δίκιο!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ