Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΟΟΣΑ
Προς ένταξη σε έναν ακόμη καπιταλιστικό οργανισμό

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. --

Τη Δευτέρα ξεκίνησε στην Ουάσιγκτον ο πρώτος γύρος των διακυβερνητικών διαβουλεύσεων Ρωσίας - ΗΠΑ για την ένταξη της Ρωσίας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Στις διαβουλεύσεις συμμετέχει η αντιπροσωπεία ειδικών από διάφορες υπηρεσίες, όπως το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης και η Τράπεζα της Ρωσίας.

Η ρωσική αντιπροσωπεία τόνισε ότι η Μόσχα πραγματικά θεωρεί πως η ένταξη στον ΟΟΣΑ αποτελεί προτεραιότητα για τη Ρωσία και πιστεύει πως η ένταξη αυτή είναι σημαντική και για τον Οργανισμό.

Ο ΟΟΣΑ συγκροτήθηκε το 1947 για το συντονισμό των σχεδίων της μεταπολεμικής καπιταλιστικής οικονομικής ανασυγκρότησης της Ευρώπης (σχέδιο Μάρσαλ) και σήμερα ενώνει 34 από τις πιο αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες του κόσμου κι ανεπίσημα χαρακτηρίζεται ως «λέσχη των πλουσίων κρατών», που στα εδάφη τους ζει το «χρυσό δισεκατομμύριο» της ανθρωπότητας. Στην πραγματικότητα βέβαια, καμία απ' αυτές τις χώρες, ακόμη και οι ΗΠΑ που βρίσκονται στην «κορυφή» της ιμπεριαλιστικής «πυραμίδας» δεν έχει καταφέρει να εξαλείψει τα κοινωνικά αδιέξοδα του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης, την ανεργία και τη φτώχεια εκατομμυρίων ανθρώπων, την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, που από το 1961 είναι μέλος του ΟΟΣΑ κι ανήκουν στο λεγόμενο «χρυσό δισεκατομμύριο» βιώνουν σήμερα στο πετσί τους τη σκληρή καπιταλιστική πραγματικότητα.

Ηρθε, όπως φαίνεται η ώρα, στη «λέσχη» αυτή να ενταχθεί και η Ρωσία, μετά την είσοδό της στην Παγκόσμια Τράπεζα, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ