Πέμπτη 29 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ

Τουλάχιστον δυο νεκροί φέρονται να είναι τα θύματα των βομβαρδισμών που εξαπέλυσαν οι ισραηλινές δυνάμεις κατά των παλαιστινιακών εδαφών, όπως μετέδωσαν αργά χτες το βράδυ τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν, ο θάνατος των δύο Παλαιστίνιων από τις αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών δυνάμεων εναντίον στόχων των επίλεκτων δυνάμεων της φρουράς του Αραφάτ, στη Δυτική Οχθη, γνωστοποιήθηκε από νοσοκομειακές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, αξιωματούχος του παλαιστινιακού Ερυθρού Σταυρού δήλωσε, εξάλλου, ότι οι νεκροί είναι ένα μέλος των επίλεκτων δυνάμεων της φρουράς του Γιάσερ Αραφάτ και ένας Παλαιστίνιος πολίτης.

Ας σημειωθεί ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας και στη Ραμάλα, με αφορμή την επίθεση αυτοκτονίας ενός Παλαιστινίου εναντίον δύο νεαρών Ισραηλινών.

Η αεροπορική επιχείρηση, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Ρούτερ, που επικαλέστηκε δηλώσεις του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού, τερματίστηκε λίγο πριν τις 10μ.μ. (ώρα Ελλάδας) και διήρκεσε περίπου μια ώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ