Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΚΑ
Απεργούν σήμερα ενάντια στις 500 απολύσεις

Συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή

Πανελλαδική απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ), ενάντια στις απολύσεις των περίπου 500 συναδέλφων τους. Στο πλαίσιο της απεργίας ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΙΚΑ Αττικής θα κάνει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή. Να σημειωθεί ότι σήμερα η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του Νομού Δράμας προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται από τους εργαζόμενους του τοπικού καταστήματος του ΙΚΑ.

Χτες, οι υπό απόλυση εργαζόμενοι μαζί με την ΠΟΣΕ ΙΚΑ πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Επίσης, αργά το μεσημέρι, έγινε συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση. Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία για την άμεση πρόσληψη των επιτυχόντων στο διαγωνισμό 8Κ του ΑΣΕΠ στο ΙΚΑ (πρόκειται για προηγούμενο διαγωνισμό από τον 9Κ, με τον οποίο προσελήφθησαν οι 500 που τώρα απολύονται). Μόλις ολοκληρωθεί και ύστερα από ένα διάστημα θα γίνει η σταδιακή απορρόφηση και επανατοποθέτηση και του 9Κ εντός του 2013. Ομως, μια ανάλογη δέσμευση είχαν δώσει και πριν δύο μήνες χωρίς να την τηρήσουν.

Επίσης χτες, η ΠΟΣΕ ΙΚΑ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας στοιχεία που δείχνουν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό ενώ ο όγκος εργασίας αυξάνεται. Ενδεικτικό είναι ότι στο περιφερειακό Υποκατάστημα Συντάξεων του ΙΚΑ στην Αθήνα, από τους 60 εισηγητές για απονομή συντάξεων οι 24 είναι εργαζόμενοι μέσω του διαγωνισμού 9Κ, που απολύονται και μένουν σε εκκρεμότητα 28.900 υποθέσεις. Στον Πειραιά μένουν σε εκκρεμότητα περίπου 4.000 υποθέσεις κ.ο.κ.

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε την Τρίτη, για το θέμα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, απαιτώντας να μην απολυθούν οι προσληφθέντες μέσω του διαγωνισμού 9Κ/2008, και να προσληφθούν άμεσα οι επιτυχόντες του άλλου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ (8Κ/2008).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ