Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΒΡΟΥ
Στο πλευρό των εργαζομένων του ΕΚΑΒ

Στο πλευρό των εργαζομένων του ΕΚΑΒ βρέθηκε τη Δευτέρα η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ Εβρου. Συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα της Υπηρεσίας τους, αλλά και γενικότερα της Δημόσιας Υγείας. Στη συζήτηση, η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ σημείωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ - ΔΝΤ έχει στόχο να ενισχύσει τους επιχειρηματίες με επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, για να προστατεύσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους. Γι' αυτό, θέλουν και το ΕΚΑΒ να λειτουργεί με ελάχιστη έως και καθόλου κρατική χρηματοδότηση.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισαν, η κυβέρνηση προχωρά σε σταδιακή συρρίκνωση του ΕΚΑΒ με: Το ξεπούλημα κερδοφόρων «φιλέτων», όπως είναι τα χρόνια και οι αεροδιακομιδές σε ιδιωτικές εταιρείες. Τον «εξορθολογισμό των δαπανών» και τη λειτουργία του ΕΚΑΒ ως «αυτοτελούς επιχειρηματικής μονάδας» με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή με κριτήριο το κόστος και όχι τις ανάγκες του ασθενή.

Οπως είπαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ, τα μέτρα αυτά θα έχουν άμεσες επιπτώσεις και για τους ασθενείς, αλλά και για τους εργαζόμενους. Οι ασθενείς θα αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για χρόνια και επείγοντα, ενώ η ποιότητα των υπηρεσιών θα επιβαρύνεται προς όφελος της κερδοφορίας, οι χρόνοι αναμονής για ασθενοφόρο θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, ισοδυναμεί με εντατικοποίηση της δουλειάς, κατάργηση οργανικών θέσεων, απολύσεις μέσω πειθαρχικών και αξιολόγησης, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας χωρίς δικαιώματα.

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να οργανώσουν την πάλη ενάντια στα σχέδια συρρίκνωσης του ΕΚΑΒ. Για να αποτρέψουν την εμπορευματοποίηση του ΕΚΑΒ, την παράδοση των χρόνιων περιστατικών στους επιχειρηματίες Υγείας. Να συντονιστούν με τους συναδέλφους τους στον ιδιωτικό τομέα, τους φορείς των σπουδαστών των σχολών Υγείας, τα άλλα εργατικά σωματεία (και των συνταξιούχων), τους φορείς των ΑμΕΑ, όλους τους ασθενείς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στον αέρα» οι ανασφάλιστοι ασθενείς για να μη «ζημιωθούν» τα κοράκια της ιδιωτικής Υγείας! (2020-11-11 00:00:00.0)
Περιοδεία Λαμπρούλη στα Νοσοκομεία της Λάρισας (2014-10-25 00:00:00.0)
Για την υγεία του λαού (2012-03-30 00:00:00.0)
Τα παρεπόμενα των ελλείψεων (2008-05-24 00:00:00.0)
Εφημερεύουν οι ...περικοπές (2003-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ