Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Πλώρη για τη συσπείρωση και πάλη των συνταξιούχων

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων κατά τη χτεσινή πρώτη γενική συνέλευση

Από παλιότερη κινητοποίηση συνταξιούχων

Phasma

Από παλιότερη κινητοποίηση συνταξιούχων
Με στόχο «την ταξική συσπείρωση - αντεπίθεση για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών βάζει μπρος την υλοποίηση φιλόδοξων και ελπιδοφόρων στόχων για τη συσπείρωση όλων των συνταξιούχων στις πρώην ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.

Σ' αυτό κατέληξαν οι συνταξιούχοι που συμμετείχαν μαζικά στη χτεσινή πρώτη γενική συνέλευση του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα των εμποροϋπαλλήλων. Στη συνέλευση έγινε συζήτηση για τους στόχους πάλης και τα μέτρα οργάνωσης των συνταξιούχων, εγκρίθηκε ψήφισμα και εκλέχτηκε εφορευτική επιτροπή που θα διεξάγει τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της διοίκησης. Συγκεκριμένα, οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν από τις 27/2 έως και 1/3, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στα γραφεία του συλλόγου (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).

Χαιρετισμό στη συνέλευση απηύθυνε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας.

Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Δημήτρης Βασιλόπουλος, από το χώρο του ΟΤΕ, ο οποίος και αναφέρθηκε στους λόγους ίδρυσης του Συλλόγου και τους στόχους του. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι ο σύλλογος χαράζει αγωνιστική πορεία και δράση ενάντια στην πολιτική που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις, για να χτυπηθεί η λογική της αναποτελεσματικότητας, για τη νικηφόρα διεκδίκηση όλων όσα δικαιούνται σήμερα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και συνολικά ο λαός.

«Ο σύλλογος δεν φιλοδοξεί - επισήμανε - να γίνει ένας ακόμη συνταξιουχικός συνδικαλιστικός οργανισμός ενσωμάτωσης των μελών του, στην κάθε φορά, κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική, που θα στείλει για μια ακόμη φορά εσάς και τους άλλους συνταξιούχους των ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ στο σπίτι, στη μοιρολατρία, στην απογοήτευση, στην απάθεια και το μαρασμό για "ίδιο όφελος" των ηγεσιών, για διαχρονικά "οφίτσια", ελέω αντιδημοκρατικών καταστατικών, καλπονοθευτικών εκλογικών διαδικασιών κλπ., όπως μέχρι σήμερα κάνουν όλοι οι υφιστάμενοι Σύλλογοι Συνταξιούχων στις ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Προσπαθεί κόντρα στα "μαγαζάκια" και στις καρέκλες που εξακολουθούν να διατηρούνται, παρά την ένταξη όλων μας στο ΙΚΑ, να συνενώσει όλους τους συνταξιούχους των ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ, να τους κινητοποιήσει σε κοινό διεκδικητικό αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές».

Τόνισε επίσης ότι «ο σύλλογός μας συνάδελφοι προσπαθεί και θέλει επίσης, να συμβάλλει με τις όποιες δυνάμεις του και με τη δική σας ενεργή συμμετοχή στην ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος σε μια αγωνιστική διεκδικητική πορεία που θα μας σηκώσει όλους από τον καναπέ, που θα μας κάνει να καταλάβουμε τη δύναμή μας και τις δυνατότητες που έχουμε να κάνουμε τα "όνειρα πραγματικότητα"».

Ακολούθησαν παρεμβάσεις συνταξιούχων από διάφορους χώρους που ανέδειξαν την ανάγκη, μπροστά και στις εκλογές, το κάθε μέλος του συλλόγου να αναλάβει προσωπική ευθύνη ώστε να πειστούν οι συνταξιούχοι για την αναγκαιότητα της οργανωμένης δράσης, να φωτιστούν οι αιτίες για τη σημερινή κατάσταση, να απαντηθούν αποφασιστικά τα επιχειρήματα περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων κλπ. Με μολύβι και την αίτηση στο χέρι, υπογράμμισαν, ότι πρέπει να φτάσουν σε κάθε μαζικό χώρο που βρίσκονται οι συνταξιούχοι και να γραφτούν στο σύλλογο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ