Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΗΡΙΔΑΝΟΣ»
«Θύματα» της διασφάλισης της κερδοφορίας του κεφαλαίου

Την ωμή ομολογία ότι η διοίκηση της τράπεζας «Probank» ενδιαφέρεται για τα κέρδη των μετόχων της και για τίποτα άλλο, μετέφεραν στελέχη της, στους 25 εργαζόμενους του ξενοδοχείου «Ηριδανός» που σε μια μέρα βρέθηκαν στο δρόμο, μετά από έξωση του εργοδότη - ενοικιαστή από την Τράπεζα. Ο δε εργοδότης των εργαζομένων δήλωσε με τη σειρά του ότι το ξενοδοχείο κλείνει και ότι θα αποζημιώσει τους εργαζόμενους τη Δευτέρα.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά μετά από παρέμβαση που έκαναν οι εργαζόμενοι με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής, χτες στο υπουργείο Εργασίας, ζητώντας να οριστεί συνάντηση με τον εργοδότη και τους εκπροσώπους της Τράπεζας. Το υπουργείο από την πλευρά του αρκέστηκε να δεσμευτεί στους εργαζόμενους ότι θα στείλει έγγραφο, προκειμένου τις επόμενες μέρες να οριστεί τριμερή συνάντηση.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά ότι τα ξενοδοχεία τα κλείνουν οι ανταγωνισμοί, ο «πόλεμος» επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι οι αγώνες των εργαζομένων. Οτι μπροστά στη διασφάλιση της κερδοφορίας του το κεφαλαίο δε λογαριάζει τίποτα και σύμμαχο σε αυτή του την πορεία έχει την κυβέρνηση και στην προκειμένη περίπτωση το υπουργείο Εργασίας που παρακολουθεί τις εξελίξεις σαν «απλός θεατής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ