Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΓΡΙΠΗ
Πρώτα θύματα οι ανεμβολίαστοι

Στους 12 έχουν ανέλθει οι θάνατοι και στα 42 τα σοβαρά κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης που νοσηλεύθηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (15 εξακολουθούν να νοσηλεύονται) μέχρι προχτές. Θύματα της γρίπης είναι όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ «η χώρα βρίσκεται σε φάση υψηλής δραστηριότητας της γρίπης. Η πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ πάσχουν από γρίπη Α και κυρίως από το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α "Η1Ν1 2009". Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί παρά το γεγονός πως ήταν υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσο από γρίπη».

Οι εκτιμήσεις των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνουν πως η δραστηριότητα της νόσου θα εξακολουθήσει για τις επόμενες βδομάδες και αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων: «Η επανεμφάνιση του πανδημικού στελέχους μπορεί να σχετιστεί με αυξημένο αριθμό σοβαρών περιστατικών ιδιαίτερα σε άτομα που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και δεν έχουν εμβολιαστεί». Ωστόσο, το ζητούμενο είναι αν θα παρθούν μέτρα ώστε να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού που έχει ανάγκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ