Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καταγγέλλει τη μετακίνηση συνδικαλίστριας

Τη μετακίνηση συνδικαλίστριας του ΠΑΜΕ, εκλεγμένης στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, με στόχο την απομόνωσή της από τους εργαζόμενους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης. Η Σ. Ζαχαριάδου, ήταν προϊσταμένη του τμήματος κτηματολογίου και παρά το γεγονός ότι το τμήμα της διατηρείται και στο νέο Οργανισμό, η διοίκηση του Δήμου τη μετακινεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τριανδρίας, δηλαδή μακριά από τις υπηρεσίες όπου υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ, «η απόφαση αυτή του δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι ενάντια ακόμη και σε αυτήν την ελάχιστη προστασία της συνδικαλιστικής δράσης που η υπάρχουσα νομοθεσία προβλέπει και έρχεται σε συνέχεια των απειλών και εκβιασμών που δέχονται όσοι συσπειρώνονται στην ΔΑΣ στο μηχανουργείο του δήμου.

Το τμήμα κτηματολογίου, όπως είναι γνωστό, έχει στην αρμοδιότητα και την επίβλεψή του τη δημοτική ακίνητη περιουσία. Διακηρυγμένη θέση της δημοτικής αρχής είναι η δήθεν "αξιοποίηση" της δημοτικής περιουσίας. Δεν θέλει να έχει στα πόδια της εργαζόμενους που θα εναντιωθούν σε προσπάθειες ξεπουλήματος της περιουσίας του λαού της πόλης. Γι' αυτό τον λόγο άλλωστε δεν μετακινεί μόνο τη συναδέλφισσα Ζαχαριάδου από το εν λόγω τμήμα, αλλά και άλλους συναδέλφους που έχουν αποκτήσει σημαντική πείρα για τη λειτουργία αυτού του τμήματος».

Τέλος, η ΔΑΣ καταγγέλλει στους εργαζόμενους ότι «η διοίκηση Μπουτάρη στήνει, ειδικά σε υπηρεσίες που θεωρεί νευραλγικές, ένα μηχανισμό εφαρμογής και ελέγχου της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής, που και η ίδια εφαρμόζει, και θέλει να απομονώσει εργαζόμενους που δεν θα είναι πειθήνια όργανά της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Η κυβέρνηση να αναλάβει τώρα τις ευθύνες της για την πυροπροστασία!» (2024-07-02 00:00:00.0)
Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας (2012-06-12 00:00:00.0)
«Σύγκρουση με την αντιδασική πολιτική» (2005-03-22 00:00:00.0)
Ο Δ. Καλώτας υποψήφιος δήμαρχος (2002-04-05 00:00:00.0)
Συνεχής και ανεξέλεγκτη η καταστροφή των δασών (1996-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ