Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
Ο Δ. Καλώτας υποψήφιος δήμαρχος

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Τριανδρίας και σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 του Απρίλη, το βράδυ, η εκδήλωση ανακήρυξης του Δημήτρη Καλώτα ως υποψήφιου δημάρχου, με τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ), του Δήμου Τριανδρίας στις εκλογές του Οκτώβρη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Μίλτος Κωνσταντίνου, πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, που, αναφερόμενος στη συμμετοχή του κόσμου, σημείωσε: «Η κίνησή μας έχει ρίζες στο λαό της Τριανδρίας, γιατί έχει αρχές, οράματα και θέσεις». Αναφέρθηκε στη δράση της Κίνησης τα προηγούμενα χρόνια και κατέληξε: «Συνεχίζουμε όλοι μαζί με τον ίδιο ενθουσιασμό για να δώσουμε στο λαό της Τριανδρίας τη χαμένη του αξιοπρέπεια».

Στην παρέμβασή του ο Δημήτρης Ζαχαριάδης, πρώην δήμαρχος Τριανδρίας και επικεφαλής μέχρι τώρα της ΔΑΣ, παρουσίασε τον απολογισμό της παράταξης την τελευταία τετραετία. «Η δράση μας δεν περιορίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο», τόνισε, «όπου καταθέσαμε δεκάδες προτάσεις... αλλά δώσαμε το "παρών" στους μεγάλους και μικρούς κοινωνικούς αγώνες». Ασκησε έντονη κριτική στη σημερινή διοίκηση του δήμου γιατί κινήθηκε στη διαχειριστική λογική της ανταποδοτικότητας. Ανακοίνωσε ακόμα ότι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα συμμετάσχει ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, «δίνοντας τη μάχη ως απλός στρατιώτης στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ». Παρουσίασε, τέλος, τομ υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Καλώτα, υποψηφιότητα που έγινε αποδεκτή με παρατεταμένα χειροκροτήματα από το πλήθος των παραβρισκόμενων.

Ο Δημήτρης Καλώτας γεννήθηκε στην Τριανδρία το 1968. Αποφοίτησε από τη σχολή ΣΕΛΕΤΕ, είναι καθηγητής ΜΕ στο ΤΕΕ Επανωμής και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης, ΕΛΤΕ.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε χαρακτηριστικά: «Εκείνο που μπορούμε να δεσμευτούμε είναι ότι ως αυριανή διοίκηση του δήμου μας θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε και να αγωνιζόμαστε για τη λύση των προβλημάτων και το συμφέρον του τριανδριώτικου λαού... Πιστεύουμε ότι θα συνταχθείτε μαζί μας για ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα πορεία απεγκλωβισμού και αποτελμάτωσης, μια πορεία προς την κοινωνική ισότητα και ισονομία, την πραγματική ευημερία όλων μας!».

Στο προεδρείο της συγκέντρωσης ήταν επίσης οι Γρηγοριάδου Τασούλα, Αρης Δεμουρτζίδης και Σοφία Αδαμίδου. Παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση οι Αρης Χαλκιάς, πρώην αντιδήμαρχος, Γιώργος Παπαδήμας, πρώην αντιδήμαρχος, Μαρία Ανθεμίδου-Χρυσίδου, πρόεδρος Συλλόγου Ποντίων, Κωνσταντίνος Κουμαράς, δικηγόρος, Αργυρώ Παπάζογλου-Χαλκιά, συμβολαιογράφος, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι μαζικών φορέων της Τριανδρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ