Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Συνέντευξη σε επιλεγμένα κανάλια

Ανακοίνωση καταγγελίας από τον «902»

Τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να τη «γιορτάσει» ο πρωθυπουργός σε διακαναλιακή σύνδεση με τέσσερις μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς και με την κρατική τηλεόραση. Η επιλογή των τεσσάρων (MEGA, ANTENNA, STAR, ALPHA) αποκαλύπτει, για μία ακόμη φορά, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του επιλέγουν τους μεγαλοϊδιοκτήτες για να προβάλουν σε ζωντανή και διακαναλιακή μετάδοση το κυβερνητικό έργο.

Με την επιλογή αυτή η κυβέρνηση δείχνει πώς αντιλαμβάνεται το διάλογο και τον αντίλογο, επιλέγοντας ουσιαστικά τους «ημέτερους» για την προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η «επιλογή» των τηλεοπτικών σταθμών δεν είναι τυχαία και από την άποψη πως γίνεται σε μια περίοδο που εκκρεμούν οι τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Τη Δευτέρα το βράδυ στις 8 του Απρίλη, ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, θα μεταβεί στο Μέγαρο της Αγίας Παρασκευής, απ' όπου θα μεταδοθεί η διακαναλιακή συνέντευξή του. Εκτός από την ΕΡΤ, που θα εκπροσωπηθεί από το δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη, «απέναντι», αλλά «κοντά» στον πρωθυπουργό θα «καθίσουν» οι δημοσιογράφοι Νίκος Χατζηνικολάου από το ΜΕGΑ, Παύλος Τσίμας από τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Τέρενς Κουίκ από το STAR και Μανώλης Καψής από τον ALPHA.

Από τους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας δε θα συμμετάσχει και ο ALTER, που σε χτεσινή ανακοίνωση αναφέρεται στον αποκλεισμό του, τονίζοντας πως η απόφαση της κυβέρνησης παραβιάζει κατάφωρα τη δεοντολογία. Παράλληλα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η απόφαση δημιουργεί «τεράστια ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της».

Τα νούμερα τηλεθέασης επικαλέστηκε χτες ο υπουργός Τύπου, Χρήστος Πρωτόπαππας, για να δικαιολογήσει την ενέργεια αποκλεισμού τηλεοπτικών σταθμών από τη συμμετοχή στη διακαναλιακή σύνδεση. Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο ασπάζεται τα νούμερα της AGB, για ν' αποκλείσει την ενοχλητική «φωνή» του «902».

Καταγγέλλει η διεύθυνση του «902»

Με ανακοίνωσή της, η διεύθυνση της τηλεόρασης του «902» καταγγέλλει «κάθε μορφή αποκλεισμού των τηλεοπτικών σταθμών από τη διακαναλιακή συνέντευξη, που επέλεξε να δώσει ο πρωθυπουργός. Ανάμεσα στους αποκλεισμένους σταθμούς βρίσκεται και ο "902", ο οποίος διαθέτει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας και απευθύνεται σε ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Η διεύθυνση της τηλεόρασης του "902" καλεί κάθε λογικό άνθρωπο να καταδικάσει τέτοιες στημένες πρακτικές τηλεοπτικών συζητήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ