Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑ: «Η χρήση πραγματικών πυρών ήταν το μόνο που δεν έκαναν χτες οι ειδικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας του Ισραήλ, για να κόψουν το δρόμο προς τη Ραμάλα σε πολλές εκατοντάδες διαδηλωτών, που ζητούσαν να σταματήσει αυτός ο άνισος πόλεμος εναντίον των Παλαιστινίων και να αρθεί ο αποκλεισμός που λίγο πλέον απέχει από το να οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στη Δυτική Οχθη κυριολεκτικά σε λιμοκτονία» (Ντίνα Βαγενά απεσταλμένη της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ: «Αυτή η εικόνα, όμορφα κορίτσια του Ισραήλ να ενώνονται με τους Παλαιστίνιους, αλλά και Ευρωπαίους ειρηνιστές από διάφορες χώρες -ανάμεσά τους και Ελληνες βουλευτές- ήταν πράγματι εντυπωσιακή... Ολους, όσοι ζήσαμε τη χθεσινή εντυπωσιακή διαδήλωση, αυτά τα κορίτσια μας εξέπληξαν. Την ώρα που η καταρρακτώδης βροχή συνοδευόταν από τα δεκάδες δακρυγόνα και τους πυροβολισμούς, τους τραυματισμούς πολλών διαδηλωτών, τα κορίτσια αυτά έφυγαν τελευταία από την περιοχή του στρατιωτικού φυλακίου Ραμ...». (Του Γ. Διακογιάννη απεσταλμένου από τα «ΝΕΑ»)

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΔΩ. «Αν αυτός είναι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, τότε ο Ιησούς δε γεννήθηκε στη Βηθλεέμ... Για άλλη μια φορά οι Ισραηλινοί κήρυξαν τη Βηθλεέμ Κλειστή Στρατιωτική Περιοχή. Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ο Ιησούς είχε να αντιμετωπίσει τη ρωμαϊκή εκδοχή των κλειστών στρατιωτικών περιοχών, αλλά είχε το Θεό στο πλευρό Του. Χθες οι κάτοικοι της Βηθλεέμ δεν είχαν στο πλευρό τους κανέναν» (του Ρόμπερτ Φισκ «ΙΝΤΙΠΕΝΤΕΝΤ» - «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ