Παρασκευή 5 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα αίτηση για δίωξη κομμουνιστή βουλευτή!

Απορρίφθηκε από τη Βουλή η άρση της ασυλίας του Δ. Τσιόγκα. Η εισαγγελική πρόταση έγινε επειδή ως πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας έκανε «το αδίκημα» να οργανώσει απεργία!

Για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ποινικοποιείται η δράση κομμουνιστή βουλευτή και ζητείται από τον εισαγγελέα η άρση της ασυλίας του δημιουργώντας έτσι εύλογες ανησυχίες για τις επιδιώξεις τέτοιων ενεργειών.

Πρόκειται για το βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκα ο οποίος με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας πρωτοστάτησε στις περσινές μεγαλειώδεις εργατικές κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, ενέργεια που κατά τον εισαγγελέα πρέπει να διωχτεί ποινικά. Υπενθυμίζεται ότι πρόταση για άρση ασυλίας - που απορρίφθηκε - είχε υποβληθεί και για τον κομμουνιστή βουλευτή Α. Τζέκη λόγω της συμμετοχής του σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο.

Η πρόταση για την άρση της ασυλίας του Δ. Τσιόγκα συζητήθηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής και οι εισηγητές των κομμάτων την απέρριψαν ομόφωνα.

Στην τοποθέτησή του ο εισηγητής του ΚΚΕ Α. Τζέκης υπενθύμισε ότι ο Δ. Τσιόγκας είναι πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με πολυετή συνδικαλιστική και κοινωνική δράση και είναι απορίας άξιο το ότι διώκεται για κάτι το αυτονόητο. «Το αυτονόητο, είπε, είναι ότι πέρσι στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό όλο το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα της χώρας μας πήρε μέρος. Ετσι λοιπόν και ο συγκεκριμένος πρόεδρος με άλλους συνδικαλιστές και εργαζόμενους πήγε στη βιομηχανική ζώνη Λάρισας προκειμένου την τελευταία ώρα να πείσει τους εργαζόμενους για τη συμμετοχή στη μεγαλειώδη εκείνη απεργία. Αυτό έπραξε και εξάλλου και τα στοιχεία λένε ότι δε διεκόπη η συγκοινωνία, περνούσαν από εκεί αυτοκίνητα και το μόνο που έκανε ήταν να προσπαθεί να πείσει τους λίγους εκείνους εργαζόμενους που για διάφορους λόγους πήγαν στη δουλιά».

Ο Α. Τζέκης υπενθύμισε ότι είναι το δεύτερο κρούσμα για άρση ασυλίας βουλευτή του ΚΚΕ για την έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση και «εμάς αυτό μας ανησυχεί και πρέπει να ανησυχήσει όλες τις πτέρυγες της Βουλής. Γιατί η πολιτική και συνδικαλιστική δράση επιτρέπεται προκειμένου να υπερασπιστούμε βασικά στοιχειώδη δικαιώματα και ως εργαζόμενοι αλλά και ως πολιτικοί. Και με την ιδιότητα του βουλευτή, ο οποίος για εμάς πρέπει να είναι μαζί με την εργατική τάξη, μαζί με τους αγώνες των υπόλοιπων εργαζομένων. Αυτή είναι και η ιδιότητα του κομμουνιστή βουλευτή αλλά και του συνδικαλιστή ως προέδρου Εργατικού Κέντρου».

Την απόρριψη της πρότασης για άρση της ασυλίας του Δ. Τσιόγκα ζήτησαν και οι εισηγητές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τονίζοντας ότι επρόκειτο για ενέργεια που συνδέεται με την πολιτική και κοινωνική αποστολή που πρέπει να έχει ο βουλευτής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ