Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΑΧΤΙΔΑ ΑΕΙ - ΤΕΙ - ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πιο απαιτητικά στην ιδεολογική και πολιτική διαπάλη

Με υπερψήφιση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ και της εισήγησης της απερχόμενης ΑΕ για τον απολογισμό και τα καθήκοντα, ολοκληρώθηκε η συνδιάσκεψη της Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Σε κλίμα επαναστατικής αισιοδοξίας, έγινε πλούσια συζήτηση με καλό ζύγι των αντικειμενικών και υποκειμενικών δυσκολιών που υπάρχουν.

Αναδείχτηκαν τα θετικά βήματα που έγιναν στο δίχρονο, με συναίσθηση όμως και των υποκειμενικών αδυναμιών που πρέπει να ξεπεραστούν, ώστε τα παιδιά της εργατικής, λαϊκής οικογένειας, που σπουδάζουν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Αττικής, να πάρουν τη θέση τους στη Λαϊκή Συμμαχία, στην πάλη για τη Λαϊκή Εξουσία, το σοσιαλισμό.

Βασικό ζήτημα είναι ότι τα κομματικά όργανα κατόρθωσαν να κατακτήσουν περισσότερο τον πρωτοπόρο καθοδηγητικό, οργανωτικό τους ρόλο, από κοινού με την ΚΝΕ να σχεδιάζουν, να οργανώνουν, να παρεμβαίνουν στη νεολαία. Καταγράφηκε κοινός βηματισμός που πρέπει να ενισχυθεί, με στοχοπροσήλωση όλων των οργάνων και ΚΟΒ στην οικοδόμηση και ανάπτυξη Κόμματος και ΚΝΕ, ιδιαίτερα στους χώρους που σπουδάζουν τα πιο φτωχά και λαϊκά παιδιά. Να εξειδικευτεί η στρατηγική του Κόμματος με σκοπό την πλατιά διαφωτιστική δουλειά, την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών με τα παιδιά της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Από τη συζήτηση αναδείχτηκε η δράση της Αχτίδας, η προσπάθεια ενασχόλησης με τα προβλήματα των σπουδαστών, συμβάλλοντας στους γενικούς στόχους του Κόμματος, στην οργάνωση της πάλης μέσα στις σχολές. Προσανατολισμός που ενισχύθηκε από τη διαμόρφωση και ενίσχυση του ΜΑΣ. Ηρθε πείρα από την ίδρυση νέων συλλόγων, με στόχο να εδραιωθούν μέσα από τη δράση. Προβλημάτισε ότι οι χώροι των ΑΕΙ και ΤΕΙ, αν και βρέθηκαν στο επίκεντρο αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, δεν συμβάδισαν με τις κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος. Οι όποιες κινητοποιήσεις έγιναν, ήταν κάτω από την επίμονη δουλειά και προσπάθεια των κομμουνιστών και του ΜΑΣ.

Εντοπίστηκε η ανάγκη καλύτερης επεξεργασίας του συνόλου των παραγόντων που επιδρούν στη νεανική συνείδηση των σπουδαστών. Αν και βελτιώθηκε η ιδεολογικοπολιτική παρέμβαση της Οργάνωσης, παραμένει καθήκον η συστηματική συγκέντρωση και στοχευμένη επεξεργασία βασικών ιδεολογημάτων ανά σχολή, που μπαίνουν τόσο μέσα από την πανεπιστημιακή διδασκαλία, όσο και από τις δυνάμεις της αστικής τάξης και του οπορτουνισμού. Αναδείχτηκε η ανάγκη μελέτης των εξελίξεων, των τάσεων, στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, στην κοινωνική σύνθεση, τα προγράμματα σπουδών, τη σύνδεσή τους με την εργασία, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στον κλάδο.

Απασχόλησε η ισχυροποίηση του ΜΑΣ, καθώς και η αλληλεπίδραση του σπουδαστικού με το εργατικό κίνημα, η δουλειά με βάση τον κλάδο και τις προοπτικές του, ως πλευρά που αφορά την οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας και σε κλαδικό επίπεδο όταν οι απόφοιτοι περάσουν στην παραγωγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ