Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΗ ΑΓΡΟΤΙΑ η Κοινή Αγροτική Πολιτική

Αλέκα Παπαρήγα: Είτε λιτότητα με ανάπτυξη της ΝΔ και της κυβέρνησης είτε ανάπτυξη με λιτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων, δηλαδή νεοφιλελευθερισμός ή νεοκεϋνσιανισμός, για την αγροτιά, όπως και για όλο τον εργαζόμενο λαό, τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ άσχημα

Η κυβέρνηση απέρριψε τα 16 αιτήματα των 30 μπλόκων των αγροτών οδηγώντας τους σε «βίαιο θάνατο». ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για αγροτική πολιτική και αγροτική ανάπτυξη χωρίς να τοποθετηθούν πάνω στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, που οδηγεί στη φτωχοποίηση ενός μεγάλου μέρους της αγροτιάς. Από τον προϋπολογισμό της ΕΕ οι μεγαλύτερες περικοπές έγιναν στις αγροτικές χρηματοδοτήσεις.

Η Ελλάδα μπορεί να παράγει αγροτικά προϊόντα, να έχει πλήρη αυτάρκεια και να εξάγει. Παρ' όλ' αυτά κάνει μεγάλες εισαγωγές γιατί αυτό απαιτεί η πολιτική της ΕΕ. Τώρα γίνεται συζήτηση ανάμεσα σε ΕΕ και ΜΕΡΚΟΣΟΥΡ, ιδιαίτερα Βραζιλία - Αργεντινή, για αύξηση εισαγωγών αγροτικών προϊόντων. Απ' αυτή την πολιτική οι καπιταλιστές αγρότες θα επιβιώσουν, οι φτωχοί αγρότες ξεκληρίζονται.


ΣΕΛ.  6  -  9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ