Παρασκευή 14 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αρνείται έκτακτη ενίσχυση η κυβέρνηση

«Δεν μπορούμε να εμπλακούμε σε μία συνεχή λογική έκτακτων ενισχύσεων», είπε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Α. Κανταρτζή

Στις 19.000 ανέρχονταν στο τέλος του περασμένου χρόνου οι άνεργοι στο νομό Λάρισας και παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την ανακούφισή τους.

Το σοβαρό αυτό θέμα έφερε με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Κανταρτζής, ζητώντας να δοθεί και φέτος βοήθημα 200.000 δρχ. σε όλους τους άνεργους ασφαλισμένους του ΙΚΑ με εισόδημα κάτω των 4 εκατομμυρίων δρχ., που δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας ή άλλο βοήθημα από συλλογικές συμβάσεις και δεν έχουν περισσότερα από 125 ένσημα το 1999.

Ο υφυπουργός εργασίας Χ. Πρωτόπαπας, αναγνώρισε ότι το πρόβλημα της ανεργίας στη Λάρισα είναι πολύ σημαντικό, αλλά είπε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί «να εμπλακεί σε μία συνεχή λογική έκτακτων ενισχύσεων και επιδομάτων». Αντί γι' αυτό, κατά τον υφυπουργό, στη Λάρισα γίνεται «μία πρωτοποριακή παρέμβαση» καθώς οι άνεργοι θα ενταχθούν αρχικά σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ και στη συνέχεια θα προβλεφτεί ειδικά αυξημένη επιδότηση απασχόλησης για να ενταχθούν οι άνεργοι στην αγορά εργασίας.

Ο Α. Κανταρτζής στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι τα ζητήματα της μακροχρόνιας ανεργίας δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται πάντα με τις έκτακτες ενισχύσεις, γι' αυτό και χρειάζεται η επιδότηση των ανέργων όσο διαρκεί η ανεργία με το 80% της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η κυβέρνηση δεν κάνει κάτι τέτοιο και γι' αυτό εμφανίζεται το φαινόμενο να ζητούν οι άνεργοι διάφορων περιοχών έκτακτη ενίσχυση.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι αντί για μέτρα υπέρ των ανέργων προωθούνται μέτρα επιδότησης των επιχειρηματιών και στην ουσία πρόκειται για μεταφορά στα αφεντικά κονδυλίων του ΟΑΕΔ που ανήκουν στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ