Παρασκευή 14 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ι. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΕ»
Απεργούν οι εργαζόμενοι

Τρεις 48ωρες απεργίες κήρυξε το Συνδικάτο του κλάδου για την ανάκληση δύο απολύσεων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι τρεις συνεχόμενες 48ωρες απεργίες των οδηγών - πωλητών της επιχείρησης «Ι. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΕ» της Θεσσαλονίκης, που κήρυξε το Συνδικάτο Πωλητών - Οδηγών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, με αίτημα την επαναπρόσληψη δύο αναίτια απολυθέντων, μελών του Συνδικάτου.

Οι απεργίες ξεκίνησαν την Τετάρτη και θα λήξουν την προσεχή Δευτέρα 17 του Γενάρη. Η ομόφωνη απόφαση για την απεργία πάρθηκε σε συνέλευση των εργαζόμενων στο χώρο της επιχείρησης το μεσημέρι της Τρίτης 11 του Γενάρη. Η συγκέντρωση κατήγγειλε τις μεθόδους τρομοκρατίας των εργαζομένων που εφαρμόζει η επιχείρηση και τη θρασύτητα του κ. Λυμπερόπουλου, που ενώ στις 30/12/99 βεβαίωνε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των απεργών και του ΕΚΘ που τον επισκέφθηκαν, ότι δεν τρομοκρατεί και δεν απειλεί με απολύσεις όσους συνδικαλίζονται, την επομένη προχώρησε στην απόλυση των Μεταξά Ανέστη και Αηδονίδη Μιλτιάδη.

Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο γενικός γραμματέας του Συνδικάτου, Μ. Μπαγτζής, οι δύο οδηγοί εργάζονταν για χρόνια στην επιχείρηση χωρίς να υπάρξει ποτέ κανένα πρόβλημα με την εργασία τους. Στις 15 του Δεκέμβρη έγιναν μέλη του Συνδικάτου και στις 31 του Δεκέμβρη απολύθηκαν! Στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Επιθεώρηση Εργασίας, στις 3 του Γενάρη, συστήθηκε στον κ. Λυμπερόπουλο να επαναπροσλάβει τους 2 απολυμένους γιατί παραβιάζει το νόμο 1264/82. Εκείνος όμως αρκέστηκε να δηλώσει ότι «ασκεί το διευθυντικό του δικαίωμα».

Το Συνδικάτο δηλώνει ότι αν δεν επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι συνδικαλιστές, οι απεργίες θα συνεχιστούν και ο αγώνας για τη διασφάλιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στον κλάδο, θα ενταθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ