Τετάρτη 6 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΝΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Για τη σοσιαλιστική εξουσία

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στην Τούμπα
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στην Τούμπα
Με μαζική συμμετοχή της νεολαίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας, η εκδήλωση με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό - Η σοσιαλιστική εξουσία», που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Οργάνωση Κεντρικής - Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Ανέλυσε ζητήματα για το ρόλο και την ουσία του κράτους σήμερα, τις έννοιες της δημοκρατίας και της ελευθερίας στο σημερινό καπιταλιστικό σύστημα αλλά και στο σοσιαλισμό. Στάθηκε στην προσφορά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού που οικοδομήθηκε τον 20ό αιώνα, απαντώντας στον εντεινόμενο αντικομμουνισμό που καλλιεργούν οι αστοί και οι διάφοροι καλοθελητές τους. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι στη σημερινή κατάσταση με την καπιταλιστική οικονομική κρίση να δείχνει τα αδιέξοδα και το σάπισμα του καπιταλισμού, η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, το μόνο κοινωνικοοικονομικό σύστημα που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα του λαού και των παιδιών του.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε θεατρικό με βάση το ποίημα του Μ. Μπρεχτ «Εγκώμιο στη διαλεκτική», προβλήθηκε dvd, που δημιούργησαν μέλη της ΚΝΕ, για τους κομμουνιστές καλλιτέχνες, το οποίο μεταξύ άλλων αναφερόταν στους Γ. Ρίτσο, Ν. Χικμέτ και Κ. Βάρναλη.

Τις επόμενες μέρες στη Βόρεια Ελλάδα


Εκδηλώσεις για την παρουσίαση της δεύτερης έκδοσης της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ για το σοσιαλισμό με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό, Η σοσιαλιστική εξουσία», διοργανώνονται τις επόμενες μέρες και το πρόγραμμά τους έχει ως εξής:

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Κοζάνης της ΚΝΕ, σήμερα, Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στην αίθουσα 1. Θα μιλήσει ο Γιάννης Παντελίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Ημαθίας, το Σάββατο 9 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας, με ομιλητή τον Χρήστο Κυγιάκη, μέλος του Γραφείου της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση Δυτικής Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 9 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με ομιλήτρια την Σταυρούλα Αμπατζή, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Στη Θεσσαλία

Μήνας εκδηλώσεων της Οργάνωσης Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, με θέμα «Σοσιαλισμός, η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα», είναι ο Μάρτης.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι:

9/3: Καρδίτσα, 7 μ.μ., στο «Παυσίλυπο», παρουσίαση της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό».

10/3: Τρίκαλα, 7 μ.μ., στη «Σουίτα», παρουσίαση της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό».

13/3: Λάρισα, 7 μ.μ., στον πολυχώρο «ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ», εκδήλωση του Εργατικού Τομέα της ΚΝΕ και της Εργατικής Αχτίδας του ΚΚΕ για την παρουσίαση των Θέσεων για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

22/3: Λάρισα, 7 μ.μ., στον πολυχώρο «ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ», εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης ΑΕΙ - ΤΕΙ για την παρουσίαση της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό».

22/3: Βόλος, μουσικοθεατρική εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΑΕΙ με θέμα «Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους».

23/3: Λάρισα, 7 μ.μ., στον πολυχώρο «ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ», εκδήλωση του Εργατικού Τομέα για την παρουσίαση της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό».

24/3: Λάρισα, εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Μαθητών, με θέμα «Ο λαός μπορεί να ανοίξει δρόμο για το μέλλον που του ανήκει» - Παιχνίδι ερωτήσεων για την Επανάσταση του 1821, για μαθητές γυμνασίου.

30/3: Λάρισα, εκδήλωση της ΤΟ Μαθητών για την παρουσίαση της μπροσούρας του ΚΣ της ΚΝΕ «Αλήθειες και ψέματα για το σοσιαλισμό».

  • Εκδηλώσεις - συζητήσεις για τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ διοργανώνουν οι Οργανώσεις Βάσης των Τομεακών Οργανώσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ τις επόμενες βδομάδες σε κάθε σχολή. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 11 Μάρτη μέχρι και την Παρασκευή 29 Μάρτη και θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το πρόγραμμά τους τις επόμενες μέρες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ