Τετάρτη 6 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Οξύνονται τα προβλήματα στη μεταφορά μαθητών

Σε δίωρο αποκλεισμό του δρόμου προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προχώρησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι γονείς που διαμένουν στις εργατικές κατοικίες (ΖΕΠ) Κοζάνης, απαιτώντας εδώ και τώρα άμεση επίλυση του προβλήματος μεταφοράς των παιδιών τους από και προς τα σχολεία. Οι εργαζόμενοι των εργατικών κατοικιών δεν έστειλαν χτες τα παιδιά τους στα σχολεία και προετοιμάζουν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες. Επίσης, και χτες δε λειτούργησαν το 1ο και το 2ο δημοτικά σχολεία Μουρικίου, καθώς ο σύλλογος γονέων κήρυξε πενθήμερη αποχή.

Οι διοικήσεις των ΚΤΕΛ, αστικών και ΤΑΞΙ της Κοζάνης και των Γρεβενών από τη Δευτέρα σταμάτησαν τα δρομολόγια μεταφοράς, διεκδικώντας να πληρωθούν δεδουλευμένα που τους οφείλει το κράτος και να μην προχωρήσει η νέα μονομερής μείωση κατά 20% που επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών στις συμβάσεις που υπέγραψαν.

Σε αναστολή των δρομολογίων θα προχωρήσουν σήμερα και οι μεταφορείς στη Φλώρινα και την Καστοριά. Τα οφειλόμενα χρήματα σε ΚΤΕΛ και Ταξί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ανέρχονται σε 9.675.554 ευρώ.

Στο μεταξύ, την αναστολή των μαθητικών δρομολογίων από σήμερα Τετάρτη, ανακοίνωσε το υπεραστικό ΚΤΕΛ Σερρών μετά τη μη καταβολή της αποπληρωμής του. Οπως καταγγέλλει η διοίκηση του ΚΤΕΛ, αν και πριν από δέκα μέρες, ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύθηκε για σταδιακή αποπληρωμή του χρέους, που συνολικά αγγίζει τα 3,5 εκατ. ευρώ, δεν έχουν εισπράξει τίποτα.

Ερώτηση του ΚΚΕ

Στο μεταξύ, την άμεση επίλυση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών στην ΠΕ Κοζάνης, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.

Οι βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα ώστε:

  • Να είναι συνεχώς εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, και χωρίς καμία επιβάρυνση των γονιών τους.
  • Να μην καταγράφονται οι απουσίες των μαθητών μέχρι να εξασφαλιστεί η μεταφορά τους στα σχολεία.
  • Να αποπληρωθούν οι οφειλές στους μεταφορείς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ