Τετάρτη 6 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Να φτιαχτούν τώρα νέες φοιτητικές Εστίες

Κινητοποιήσεις του ΜΑΣ σε κενά κτίρια που μπορούν να γίνουν Εστίες στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες και νοίκια

«Αυτό το κτίριο ανήκει στο πανεπιστήμιο Αθήνας. Μένει αναξιοποίητο, ενώ χιλιάδες φοιτητές μένουν εκτός Εστιών. Να γίνει τώρα Εστία»! Εγραφε το πανό που κρέμασαν οι φοιτητές στο κτίριο του Πανεπιστημίου Αθήνας (Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα)
«Αυτό το κτίριο ανήκει στο πανεπιστήμιο Αθήνας. Μένει αναξιοποίητο, ενώ χιλιάδες φοιτητές μένουν εκτός Εστιών. Να γίνει τώρα Εστία»! Εγραφε το πανό που κρέμασαν οι φοιτητές στο κτίριο του Πανεπιστημίου Αθήνας (Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα)
Από το πρωί, χτες, οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στην Αθήνα έκαναν κινητοποιήσεις για τη δωρεάν στέγαση. Συγκεκριμένα, οι κινητοποιήσεις έγιναν στο κτίριο της οδού Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα, ιδιοκτησίας Πανεπιστημίου Αθήνας, και στο ξενοδοχείο «La Mirage», τα οποία οι φοιτητές και οι σπουδαστές διεκδικούν για να γίνουν δωρεάν φοιτητικές Εστίες στην ευθύνη του κράτους.

Η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών περιγράφει την άθλια κατάσταση με τις Εστίες στην Αττική και τονίζει:

«Τη στιγμή που πολλαπλασιάζονται οι φοιτητές που έχουν ανάγκη τη δωρεάν στέγη και οι υπάρχουσες Εστίες δεν φτάνουν ούτε για ζήτω, τη στιγμή που συμφοιτητές μας πεθαίνουν στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν όπως στο ΤΕΙ της Λάρισας, η τεράστια ακίνητη περιουσία των ιδρυμάτων αξιοποιείται για επιχειρηματικά "νταραβέρια" με επιχειρήσεις. Διαμερίσματα, κτιριακά συγκροτήματα, καταστήματα, γραφεία, κληροδοτήματα, οικόπεδα - φιλέτα νοικιάζονται σε επιχειρήσεις ή αφήνονται να ρημάζουν.

Απαιτούμε να αξιοποιηθούν τώρα ακίνητα των ιδρυμάτων για τη δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες και νοίκια.

Συγκεκριμένα:

  • Η "Μαθητική Εστία Αγ. Αναργύρων", που βρίσκεται δίπλα στο πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" και τη διαχειρίζεται το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να μετατραπεί σε Εστία για τους σπουδαστές των ΤΕΙ.
  • Το ξενοδοχείο "La Mirage" να γίνει φοιτητική Εστία για τη ΔΩΡΕΑΝ διαμονή των φοιτητών και σπουδαστών. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για σύγχρονη και άνετη διαμονή (μελέτες για την ασφάλεια του κτηρίου, διαμόρφωση χώρων, δωματίων κλπ.).
  • Το κτίριο της οδού Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα, ιδιοκτησίας Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο να αξιοποιήσει για φοιτητική εστία το κτίριο που βρίσκεται στο χώρο του πανεπιστημίου, πίσω από το εστιατόριο και σήμερα παραμένει αναξιοποίητο.

Μαζί με αυτά υπάρχουν δεκάδες ακόμα ακίνητα των ιδρυμάτων και εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανέγερση Εστιών. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές των λαϊκών οικογενειών να βάλουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες τους. Να παλέψουν για το πανεπιστήμιο που θα υπηρετεί το λαό και την εξουσία του και όχι τα μονοπώλια και τα κέρδη τους. Σε αυτό το πανεπιστήμιο η στέγαση θα είναι δωρεάν δικαίωμα για όλους και όχι ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δωρεάν στέγη για όλους τους φοιτητές (2014-02-15 00:00:00.0)
Δωρεάν στέγη για όλους τους φοιτητές (2014-02-15 00:00:00.0)
Αμεσα μέτρα για τη δωρεάν στέγαση των φοιτητών (2013-09-07 00:00:00.0)
Να γίνει το ξενοδοχείο «La Mirage» δωρεάν φοιτητική Εστία (2013-09-05 00:00:00.0)
Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους (2013-06-04 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση για τις Εστίες (2012-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ