Κυριακή 1 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επικίνδυνο μονοπάτι

Διαβάσαμε τα σχετικά ρεπορτάζ και δεν καταφέραμε να καταλάβουμε ποιος θα κάνει τι. Ισως, βέβαια, να... μην είμαστε τόσο έξυπνοι, όσο η διοίκηση του νέου αεροδρομίου και οι πολιτικοί προϊστάμενοί της, αλλά μια και το θέμα δεν είναι και τόσο απλό, σας το μεταφέρουμε, για να βγάλετε κι εσείς τα δικά σας συμπεράσματα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ενημέρωση, που έκανε τις προάλλες ένα στέλεχος του Αερολιμένα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στο νέο αεροδρόμιο «η Ελληνική Αστυνομία θα ασχολείται με τα καθαρά αστυνομικά καθήκοντα και την εφαρμογή του νόμου». Δίπλα της, όμως, θα υπάρχουν εκατοντάδες ιδιωτικοί αστυνομικοί (θα ξεπεράσουν τους 650), οι οποίοι θα «καλύπτουν τους ακόλουθους τομείς: Φύλαξη, προστασία, έλεγχο πρόσβασης, έλεγχο επιβατών, χειραποσκευών και πλήρη έλεγχο αποσκευών».

Είχαμε την εντύπωση ότι όλα τα προαναφερόμενα συμπεριλαμβάνονται στα «καθαρά αστυνομικά καθήκοντα». Φαίνεται πως κάναμε λάθος... Σημειώνουμε, πάντως, ότι η πολύμορφη και αυξανόμενη συνεχώς «ιδιωτικοποίηση» κρατικών λειτουργιών -ανάμεσά τους και της Αστυνομίας - μαζί με τη δημιουργία διαφόρων σωμάτων παρα-αστυνομίας και «πραιτοριανών», είναι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο μονοπάτι, με διάφορες και σοβαρές παρενέργειες, που ούτε να τις φανταστούν δεν μπορούν σήμερα οι αρμόδιοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ