Κυριακή 10 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και το κρυφτούλι με την αλήθεια

Η αγωνία τους είναι αν θα βρεθεί ένα «καλός» και «σοβαρός» επιχειρηματίας, ποσώς τους ενδιαφέρει αν αυτός θα συνεχίσει να λεηλατεί τον ορυκτό πλούτο της χώρας και θα εκμεταλλεύεται τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Με γεια τους με χαρά τους... Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να τσουβαλιάζουν το ΚΚΕ με πολιτικές δυνάμεις που βάζουν πλάτη στην ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Ξέρουν πολύ καλά πως την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δε θα τη βρουν να εναντιώνεται σε μια συγκεκριμένη μερίδα του κεφαλαίου. Το πρόβλημα του ΚΚΕ δεν είναι σε ποιον απ' όλους τους κεφαλαιοκράτες θα καταλήξει ο πλούτος του λαού, ούτε και το πώς αυτό θα συμβεί. Το ζήτημα στο οποίο το ΚΚΕ διαθέτει όλες του τις δυνάμεις είναι πώς ο πλούτος του λαού θα γίνει δική του ιδιοκτησία και θα αξιοποιείται για τα δικά του συμφέροντα. Γι' αυτό και διεκδικεί να γίνει ο ορυκτός πλούτος (και η ΛΑΡΚΟ) της χώρας λαϊκή περιουσία, να αναπτύσσεται και να οργανώνεται προς όφελος αληθινά των λαϊκών συμφερόντων.

Τέτοια ήταν και η παρέμβαση που ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ έκανε στην ημερίδα που οργάνωσαν τα σωματεία τον περασμένο Νοέμβρη. Τέτοια είναι και η παρέμβαση που δυναμώνει το ΚΚΕ, ενάντια στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ που έχει μπει στην τελική ευθεία (το οποίο επισπεύδεται όχι «ερήμην» της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας - όπως ισχυρίζεται η ΔΑΚΕ - αλλά κατά συνέπεια ακριβώς της πολιτικής που στηρίζει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξ. Ελληνες και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι εκείνοι που ταυτίζουν την ανάπτυξη με τις επενδύσεις των μονοπωλίων). Τέτοιοι είναι και οι στόχοι με τους οποίους παρεμβαίνουν και τα μέλη του Κόμματος, τόσο μέσα στο εργοστάσιο όσο και γενικά στο Μέταλλο.

Αν η ΔΑΚΕ ψάχνει να βρει το ΚΚΕ και τις δυνάμεις του ανάμεσα σ' εκείνους που διαφωνούν με κάποια μονοπώλια για να στείλουν τους εργάτες στην αγκαλιά κάποιων άλλων μονοπωλίων, είναι γελασμένη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ