Πέμπτη 21 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Περιοδεία Μούρσι με επίκεντρο τις επενδύσεις

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Διήμερη επίσκεψη στην Ινδία ξεκίνησε την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μούρσι, με θέμα τις εξελίξεις στη Συρία, το Παλαιστινιακό, αλλά και διμερή θέματα. Ο Μ. Μούρσι στις συνομιλίες του με τον Ινδό Πρωθυπουργό, Μανμόχαν Σινγκχ, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου αναφέρθηκε στα «δίκαια - όπως είπε - δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού, να αποκτήσει το δικό του κράτος», με την Ινδία να εξαίρει το ρόλο της Αιγύπτου στις προσπάθειες για «ενότητα» μεταξύ των Παλαιστινιακών δυνάμεων. Οσον αφορά τη Συρία, ο Μ. Μούρσι ζήτησε τη συμμετοχή και ανάμειξη της Ινδίας για «τον τερματισμό της αιματοχυσίας», στο πλαίσιο φυσικά των θέσεων του Καΐρου.

Την ίδια στιγμή, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, που είχε μαζί του πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, τόνισε τη σημασία ενίσχυσης των διμερών εμπορικών σχέσεων Αιγύπτου - Ινδίας, καλώντας τους Ινδούς επενδυτές να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην Αίγυπτο, ιδιαίτερα όσον αφορά τα σχέδια ανάπτυξης της Διώρυγας του Σουέζ, ενώ υπογράφτηκαν και πέντε μνημόνια κατανόησης που αφορούν την τεχνολογία, τον πολιτισμό κ.ά.

Τη Δευτέρα, ο Μ. Μόρσι βρέθηκε στο Πακιστάν, στην πρώτη επίσκεψη Αιγύπτιου Προέδρου στη χώρα, μετά από 50 χρόνια. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εμπορικές σχέσεις και η ασφάλεια. Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος και ο Πακιστανός ομόλογός του, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι υπέγραψαν πέντε μνημόνια διμερούς συνεργασίας, που καλύπτουν τον τομέα της προώθησης των επενδύσεων, το εμπόριο και τη ναυτιλία, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες με αντιπροσωπείες του υπουργείου Εξωτερικών και Αμυνας του Πακιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ