Τετάρτη 4 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
«Κούκλα» η Βάνα

Καλώς έπραξε ο Ιωάννης Κ. Πρετεντέρης και παρουσίασε, στην τηλεοπτική εκπομπή του, την Βάνα Μπάρμπα. Οχι μόνο γιατί η Βάνα, αν και «καβάλησε» προ πολλού τα 30, διατηρεί την ομορφιά της, αλλά και γιατί έχουν ενδιαφέρον τα όσα κάθε φορά λέει. Ισως, όχι όσο τα λεγόμενα της Αντζελας Δημητρίου - καθότι η λαίδη «παίζει χωρίς αντίπαλο», ιδιαίτερα όταν την «τηλεμανατζάρει» η Αννα Παναγιωταρέα - αλλά οπωσδήποτε έχουν «ειδικό βάρος».

Δεν είναι, δα, και λίγο να μαθαίνουμε πώς και γιατί ένα κορίτσι 17 ετών το «σκάει» από το χωριό του - εγκαταλείποντας τον αρραβωνιαστικό της κι αδιαφορώντας αν θα την επιπλήξει η αυστηρή μάνα της - για να πάει στην Αθήνα και να λάβει μέρος στα καλλιστεία, όπου καταφέρνει να κερδίσει τον τίτλο, χάρη στην ομορφιά και στην καπατσοσύνη της κι όχι γιατί αργότερα έγινε φιλενάδα του ΠΑΣΟΚ και «φαν» του Πάγκαλου. Ούτε είναι άνευ χρηστικής αξίας να ακούμε για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα μοντέλα στην εποχή του «δούναι και λαβείν». (Φανταστείτε τι μπορούσε να πάθει η Βάνα, αν δεν αντιλαμβανόταν ότι ο άνθρωπος που την περίμενε στην Καλαμάτα δεν ήταν ο Τέλης Σαβάλας, αλλά κάποιος άλλος που ήθελε το κορμί της για «πάρτη» του, αντί για την πασαρέλα. Ευτυχώς, που ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός ήταν κουρεμένος «γουλί» κι έμοιαζε στον Γκουζγκούνη, οπότε δεν ξεγελάστηκε η Βάνα...).

Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Ιωάννης Κ. Πρετεντέρης «εισάγει καινά δαιμόνια» στην τηλεοπτική δημοσιογραφία, καθώς δεν έκανε τίποτα άλλο παρά ν' ακολουθήσει την «πεπατημένη». Αλλωστε και ο προϊστάμενος και «κολλητός» του φίλος, Νίκος Χατζηνικολάου, παρουσίασε την Αννα Βίσση, η οποία και λιγότερο όμορφη από την Βάνα είναι και τα λεγόμενά της δεν είναι τόσο «βαριάς κουλτούρας», καθώς, μάλλον, επηρεάζεται από την «ελαφρότητα» της μουσικής - εν αντιθέσει με τη «βαρύτητα του χεριού» - του Νίκου Καρβέλα. Υστερα, τέτοια θέματα έχουν τη μεγαλύτερη τηλεθέαση κι αυτό δεν μπορεί να το αγνοεί κάποιος που «παίζει μπάλα» στο ανταγωνιστικό «γήπεδο» των ΜΜΕ.

Βεβαίως, τηλεθέαση φέρουν και οι μονομαχίες Γιακουμάτου - Μπίστη περί θρησκευτικών ταυτοτήτων και άλλων συναφών, ή οι κατηγορίες για κλεψιά που απευθύνει ο Λαλιώτης κατά της οικογένειας Μητσοτάκη - καλά αυτός, από «εξπέρ» της ΠΑΣΟΚικής προπαγάνδας, εξελίσσεται σε «αστέρι» της τηλεόρασης (είδατε με πόση γλυκύτητα εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα γαλανά μάτια του Δημήτρη Ρίζου και την ομορφιά του Σπύρου Καρατζαφέρη, προκειμένου να μειώσει τη δημοσιογραφική κριτική εναντίον του, στους «Διαξιφισμούς» του Μέγκα;) και, οσονούπω, θα μεταβληθεί σε «νούμερο» της καλοκαιρινής θεατρικής επιθεώρησης - αλλά χρειάζεται, πρωτίστως, η παρουσία καλλιτεχνών του επιπέδου της Βάνας, για να πολλαπλασιάζονται οι «χτύποι» στα μηχανάκια της AGB.

Πολλοί θα πουν ότι δεν είναι σοβαρή αυτή η δημοσιογραφία. Μπορεί, αλλά και τι είναι σοβαρό σ' αυτήν τη χώρα; Η «κόντρα» Σημίτη - Ακη για το «κοινωνικό κράτος»; Η «διαφοροποίηση» Πάγκαλου - Γιωργάκη για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις; Η «αντιπαράθεση» ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την κοινή «νεοφιλελεύθερη» πολιτική; Το «γλείψιμο» των «αριστερών της γυροβολιάς» για μια θεσούλα στη «σημιτική εξουσία»; Η «μάχη» της ΓΣΕΕ υπέρ της Κοινωνικής Ασφάλισης; Η «Παιδεία» του φροντιστηρίου; Η «Υγεία» του ράντζου; Ο «πολιτισμός» των Μεγάρων; Ο «πρωταθλητισμός» της «αρπαχτής»;


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τηλεοπτική ...παραμόρφωση (2008-04-09 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-06-22 00:00:00.0)
Ο «Κάλαχαν του 4ου» (2007-06-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-05-30 00:00:00.0)
Ο παρουσιαστής και η τριάδα (2003-09-25 00:00:00.0)
Σαπουνόπερες... (2000-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ