Τετάρτη 4 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα η ολονυκτία για τη δασοκτόνα αναθεώρηση

Στις 7.30 έξω από τη Βουλή το συλλαλητήριο που διοργανώνουν Περιβαλλοντικές και άλλες οργανώσεις

Ολονυκτία με κεριά έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν σήμερα στις 7.30 μ.μ. οι Συνεργαζόμενες Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στην καταστροφική για το περιβάλλον αναθεώρηση του Συντάγματος που προωθούν σε πλήρη σύμπνοια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το σημερινό συλλαλητήριο πραγματοποιείται την παραμονή της ψήφισης των αναθεωρημένων συνταγματικών διατάξεων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος στη χώρα μας, αλλά και τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στη σχετική ανακοίνωση των Συνεργαζόμενων Οργανώσεων κατά της αναθεώρησης των άρθρων 24, 94, 95 και 100 του Συντάγματος επισημαίνεται ότι «με την αναθεώρηση του άρθρου 24 περιορίζεται η προστασία του περιβάλλοντος και κατοχυρώνεται συνταγματικά η φιλοσοφία και η πολιτική της άγριας ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, με την αναθεώρηση των άρθρων 94, 95 και 100 επιχειρείται να εξουδετερωθεί ο δικαστικός έλεγχος του Συμβουλίου της Επικρατείας και ιδίως του πέμπτου τμήματός του, το οποίο έχει αποτρέψει στο παρελθόν πολλά περιβαλλοντοκτόνα έργα».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ακόμη ότι πρώτος στόχος της επικείμενης αναθεώρησης είναι ο αποχαρακτηρισμός και στη συνέχεια η οικοπεδοποίηση των δασών και των δασικών εκτάσεων της χώρας, με τελικό αποτέλεσμα την «άλωση της φύσης, της πόλης, των μνημείων». «Αίρονται τα εμπόδια, τονίζεται, για την άνευ όρων παράδοση του φυσικού, ανθρωπογενούς και πολιτιστικού περιβάλλοντος της χώρας μας στην αλόγιστη οικονομική εκμετάλλευση. Ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη οικοδόμηση των ελάχιστων ελεύθερων χώρων, της παραλιακής ζώνης, των ορεινών όγκων της Αττικής, για την υλοποίηση περιβαλλοντοκτόνων μεγάλων έργων, για τη βεβήλωση της πολιτιστικής κληρονομιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ