Πέμπτη 28 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ»
Πανελλαδική στάση εργασίας το Σάββατο

Απάντηση στις απολύσεις, τη μείωση των ωρών εργασίας, την εντατικοποίηση και την τρομοκρατία, δίνουν οι εργαζόμενοι στην πολυεθνική επιχείρηση «Πράκτικερ» με πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.), το Σάββατο 30 Μάρτη, που κήρυξε το επιχειρησιακό τους σωματείο. Την συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Ο σύλλογος καταγγέλλει ότι η πολυεθνική «Praktiker» εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχει εξαπολύσει άνευ προηγουμένου επίθεση στο σύνολο των εργαζόμενων της. Εχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες απολύσεις και πιο συγκεκριμένα από την αρχή της χρονιάς έχει προβεί σε 35 απολύσεις πανελλαδικά. Εχει κάνει αλλαγή συμβάσεων με μειωμένες ώρες στους εργαζόμενους με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς. Καθημερινά δίνονται επιπλήξεις σε όλα τα καταστήματα σε παρά πολλούς συναδέλφους για ανύπαρκτους λόγους προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.

«Απέναντι σε αυτή την κατάσταση -σημειώνεται- το κλαδικό σωματείο, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προσπαθεί να ενημερώσει και να δραστηριοποιήσει τους εργαζόμενους στο να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, να σηκώσουν το κεφάλι τους μέσα στο χώρο εργασίας. Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, κλαδικό και επιχειρησιακό και συλλογικά να αντιπαλέψουν την κατάσταση που διαμορφώνουν οι πολυεθνικές σε συνεργασία με το πολιτικό τους προσωπικό. Νόμος για εμάς τους εργαζόμενους είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη των πολυεθνικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ